Kevätkansallisten lehdistötiedote

9.4.2015

Rasti-Lukon kevätkansalliset avaavat suunnistuskauden Satakunnassa.

 

Satakunnan suunnistuskausi käynnistyy Kortelan maisemissa

Satakunnan suunnistuksen kilpailukausi käynnistyy sunnuntaina 12. huhtikuuta, jolloin järjestetään Rasti-Lukon perinteiset kevätkansalliset. Kilpailumaasto sijoittuu tänä vuonna aivan Rauman kaupunkialueen reunalle Kortelaan Rauman eteläpuolella. Kisoihin on ilmoittautunut hieman yli 600 suunnistajaa.

Kilpailukeskus on Kortelan koululla, joka tarjoaa hyvät pukeutumis- ja pesutilat. Kilpailumaasto on monipuolinen vaihdellen kauniista avokallioista lopun tiheään polkuverkostoon. Kilpailualueen kartta on kokonaan uusintakartoitettu kesän 2014 aikana. Edelliset kansalliset maastossa järjestettiin huhtikuussa 1999.

Pääsarjan miesten rata on 10,7 kilometriä, ja tavoiteaika on 65 minuuttia. Mukaan ilmoittautuneista miehistä voittajasuosikkeja ovat Hiisirastin kovavauhtiset venäläiset, kuusinkertainen MM-kultamitalisti Andrei Hramov ja Sergei Detkov sekä Paimion Rastin Daniel Stenlund.  Naisten pääsarjassa matka on 8 kilometriä tavoiteajan ollessa 55 minuuttia. Naisista voittajasuosikeiksi voidaan nostaa viime vuoden SM-pitkän matkan pronssimitalisti ja SM-yön mestari Angelniemen Ankkurin Sanni Kivelä, hänen seurakaverinsa Heini Saarimäki sekä Rastikarhujen Mira Kaskinen.

Ensimmäiset lähdöt ovat sunnuntaina klo 11.00. Kilpailusarjoja on yhteensä 43 alkaen 10-vuotiaille ja alle olevista tyttöjen ja poikien rastireiteistä jatkuen aina 80-vuotiaisiin naisiin ja 85-vuotiaisiin miehiin.  

Suunnistajien lisäksi yleisö ja kilpailualueen maanomistajat ovat tervetulleita seuraamaan keväistä suunnistustapahtumaa. Paikalla on järjestäjien buffetti.

Opastus on paikalla sunnuntaina klo 9 alkaen vt8:lta Rauman eteläpuolella Ooperin/ABC:n liittymän kohdalta, josta ajoaika kilpailukeskukseen on noin 3 minuuttia. Paikoitus on kilpailukeskuksessa ja sen läheisyydessä, joista matka on enintään 1 kilometri.