25manna toi pitkästä aikaa juhlan aihetta Rasti-Lukolle

9.10.2017


Rasti-Lukon suunnistajat sijoittuivat Ruotsin Botkyrkan 25manna-seuraviestissä sijalle 110. Ilmoittautuneita seurajoukkueita oli mukana 375.

Rasti-Lukon suunnistajat tekivät onnistuneen viikonloppumatkan Ruotsin Botkyrkaan 25manna-seuraviestiin. Tukholman seudun jyrkkäpiirteiset avokalliomäet eivät hämmentäneet rastilukkolaisia eivätkä sportident-leimaustikkuja, vaan sinikeltaiset taistelivat itsensä sijalle 110. RaLun neljä edellistä mannareissua oli tuonut hylätyn suorituksen, joten tämän vuoden suoritus lämmitti mieliä koleassa vesisateessa.

Kahdella ensimmäisellä henkilökohtaisella osuudella Kimmo Mieskoski ja Liisi Hentonen loivat viestille hyvän pohjan, sillä ero kärkeen pysyi kohtuullisesti alle 20 minuutissa. Sijoitus kahden osuuden jälkeen oli 181:s.

Ensimmäisellä viidestä neljän hengen osuudesta nuorekkaat ikämiehet nostivat RaLun sijalle 127, jonka jälkeen sijoitus vaihteli samoilla haminoilla loppuun asti. 

Erityismaininnan ansaitsee Kimmo, joka taisteli viitososuudella RaLun nopeimman ajan, vaikka hänellä oli pohjilla viestin aloitus. Kimmon päiväsaldo oli 13,3 kilometriä ja reippaat puolitoista tuntia – siis reippaasti alle 7 minuuttia kilometrillä.

Toiseksi viimeisellä, 8,2 kilometrin mittaisella osuudella 16-vuotias Aleksi Lohtander taisteli maailman huippumiesten joukossa jääden vain hieman toistakymmentä minuuttia osuuden nopeimmille.

Ankkuriosuudella puolestaan nuorten maajoukkuesuunnistaja Jasmiina Rantala eteni vauhdikkaissa letkoissa. Hän nitisti loppumatkalla ja vielä kirissäkin muutaman suunnistajan, ja pääsi sinetöimään RaLun hienon viestin seuraväen ankaran kannustuksen saattelemana. Jasmiinan matkalle sattui useampi minuutti pummia, mutta siitä huolimatta hän jäi 5,9 kilometrin osuudella esimerkiksi viestin voittoon ankkuroineelle Tampereen Pyrinnön Venla Harjulle vain 7 minuuttia.

Pyrinnön jälkeen toiseksi ja kolmanneksi viestissä sijoittuivat ruotsalaiset IFK Göteborg ja OK Linné. Rasti-Lukon ero kärkijoukkueisiin oli vajaat pari tuntia.

Joukkueessa suunnistivat Kimmo Mieskoski, Liisi Hentonen, Tommi Nyman, Janne Uusi-Pietilä, Jyrki Kaunismäki, Jyri Kyllästinen, Inka Kyllästinen, Veera Heinikangas, Maria Hyörtti, Alina Siivonen, Timi Niemensivu, Mikael Kauppi, Tomas Snellman, Heidi Mattila, Anna Laitinen, Emilia Teini, Silja Annila, Klaus Kauko, Juuso Kaihtela, Vesa-Ville Väänänen, Tero Heinikangas, Marika Heinikangas, Aleksi Lohtander ja Jasmiina Rantala.

25manna on vuosittain Ruotsissa Tukholman lähiympäristössä järjestettävä suunnistuksen seuraviesti. Viestijoukkueet ovat 25-henkisiä, ja joukkueessa täytyy olla junioreita, pääsarjaikäisiä ja senioreita. Viestissä on viisi henkilökohtaista osuutta ja viisi osuutta, joissa on yhtä aikaa liikkeellä neljä suunnistajaa.

Vesa-Ville Väänänen