Suunnistuksen SM-sprinttiviesti 2019 Rasti-Lukolle

21.10.2017

Rasti-Lukon puheenjohtaja ja SM-sprinttiviestin 2019 kilpailunjohtaja Vanhan Rauman maamerkin, Raatihuoneen edustalla. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.
Rasti-Lukon puheenjohtaja ja SM-sprinttiviestin 2019 kilpailunjohtaja Vanhan Rauman maamerkin, Raatihuoneen edustalla. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.
Harjoituskieltoalue merkitty karttaan punaisella. Alueella on kartan kanssa liikkuminen kielletty. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.
Harjoituskieltoalue merkitty karttaan punaisella. Alueella on kartan kanssa liikkuminen kielletty. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.

Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma toimii upeana näyttämönä sprinttisuunnistajille.

Rasti-Lukko järjestää suunnistuksen SM-sprinttiviestin 2019 Vanhan Rauman maailmanperintökohteessa.

Epäsymmetristen katujen sekä vanhojen puutalojen ja niiden sisäpihojen ansiosta Vanha Rauma tarjoaa ainutlaatuiset puitteet sprinttisuunnistukselle.

Rasti-Lukon puheenjohtaja ja SM-sprinttiviestin kilpailunjohtaja Tommi Nyman kertoo, että kisajärjestelyihin haetaan laajaa yhteistyötä. Ennen myöntöpäätöstä onkin jo oltu yhteydessä Rauman Yrittäjät ry:n, Vanha Rauma yhdistys ry:n sekä Rauman kaupungin kanssa.

- Kaikki ovat olleet innolla mukana, ja joka taholta on näytetty peukkua kisasuunnitelmille, Nyman kertoo.

Kilpailussa järjestetään yleinen sarja (H/D21), nuorten sarja (H/D18) ja kaksi ikäsuunnistajien sarjaa (H/D40 ja H/D55). Jokaisessa on nelihenkiset joukkueet, joissa on kaksi miestä ja kaksi naista. Joukkueita on 33 sarjaa kohden, joten paikalle odotetaan reilua 500 urheilijaa.

Kisatapahtuman yhteydessä pääsevät myös lapset ja kuntoilijat kokemaan sprinttisuunnistusta Rauman kaupungin keskustassa. Kaiken kaikkiaan tapahtuman osallistujamääräksi arvellaan nousevan noin 1000.

- Kisaorganisaatiota aletaan muodostaa heti. Rasti-Lukolla on kokenut järjestelyorganisaatio, joten voimme tarjota varmasti hienot kisat. SM-kisoja on odotettu pitkään, joten tämä on ilouutinen, Tommi Nyman kertoo.

Sprinttiviesti on kohtalaisen uusi matka suunnistuksessa. Se järjestettiin maailmanmestaruuskilpailuissa ensi kerran vuonna 2014. SM-kisaohjelmaan se tulee vuonna 2018 Keravalla, joten Rasti-Lukko on SM-sprinttiviestin toinen järjestäjä.

SM-sprinttiviestin 2019 kilpailualue on julistettu harjoittelukieltoon. Harjoituskieltoalue on nähtävillä Suomen Suunnistusliiton karttarekisterissä sekä oheisessa kuvassa. Alueella kartan kanssa harjoitteleminen on kielletty.

SM-kisoista Rasti-Lukko on järjestänyt viimeksi vuonna 2001 SM-yön. Muita Rasti-Lukon isoja kisaurakoita ovat viime vuosina olleet FinnSpring-kevätkilpailu vuonna 2010 ja Nuorten Jukola vuonna 2005. Lisäksi seura järjestää vuosittain Kevätkansalliset.

Rauman seudulla suunnistuksen yleisten ja nuorten sarjojen SM-kisat on järjestetty viimeksi vuonna 2003, kun Hinnerjoen Yritys urakoi SM-yön Euran Hinnerjoella.