Mikkokin pisti suksia kuntoon.
Pekan monot olivat melkein uudet (1990-luvulta).

Rasti-Lukolla oli erittäin hieno kilpailupäivä lauantaina.

Rasti-Lukko jatkoi loistavaa hiihtomenestystään Satakunnan piirinmestaruuskisoissa lauantaina Noormarkussa.

Perinteisellä hiihtotavalla kilpaillussa koitoksessa hiihtäneistä 23 rastilukkolaisesta peräti 13 oli mitaleilla. Mestaruuksia tuli kuusi.

Voiton veivät Mia Haapavuori (N8), Anni Rohila (N9), Lukas Heinonen (M8), Luukas Lehtinen (M11), Juhana Siivonen (M13) ja Pekka Tiira (M35).

Suurin osa hiihtäjistä kuvaili Noormarkun latuja raskaiksi.

– Siellä oli se yksi seinänousu, kuvaili 9-vuotiaiden tyttöjen sarjan voittanut Anni kisan jälkeen.

– Oli kyllä aika rankkaa. Ei kulkenut ihan yhtä hyvin kuin torstaina Puistohiihdoissa, sanoi 11-vuotiaiden poikien voittaja Luukas.

Perinteisen kisalle tyypillisesti voitelu aiheutti omat haasteensa. Tiukkoja nousuja ja kovaa latua varten tarvittiin paljon pitoa. Huoltojoukot olivat kovilla, mutta tuloksia tuli.

13-sarjan voittajalla Juhanalla voitelu oli onnistunut.

– Piti ja luisti. Isä oli voidellut sukset hyvin, Juhana kiitteli.

Muutama hiihtäjä yllätti itsensäkin piirinmestaruuskisoissa. Esimerkiksi 13-vuotiaiden tyttöjen hopealle hiihtänyt Emmi Patrikainen oli suorastaan häkeltynyt suorituksestaan.

Joillakin mitalisteilla oli aikaa bongailla tuttujakin radalla.

6-vuotiaiden sarjassa puolentoista minuutin välein lähteneet Vilho Kylliäinen ja Kaarlo Kauko nimittäin sattuivat kohtaamaan ladulla ja tervehtivät toisiaan iloisesti. Tuloksissa Kaarlo sijoittui toiseksi ja Vilho kolmanneksi, jälleen kerran vääntö oli tasaista poikien välillä.

Hienoa oli nähdä myös Pekka Tiiran comeback laduille. Yli 20 vuotta vanhat välineet ja "nuorisosarjaan" joutuminen eivät hidastaneet tahtia. 40 vuotta torstaina täyttänyt Pekka hiihti suvereenisti M35-sarjan voittoon.

Jo lueteltujen hiihtäjien lisäksi mitaleille Rasti-Lukosta ylsivät Saratuulia Miikkulainen (N7), Olga Kauko (N8), Matias Tiira (M10) sekä Niklas Lehtinen (M9), jolta nähtiin ehkä kisojen komein loppuvenytys.

Kaikki tulokset Noormarkun Nopsan nettisivuilla.

Sunnuntaina hiihdetään Noormarkussa PM-viestit vapaalla hiihtotavalla.