Lähdepelto on ensi viikolla kilpahiihtojen näyttämö

11.3.2018

Pekka Tiira asenteli lauantaina 10.3. uutta näyttötaulua Lähdepellon kuuluttamokoppiin.
Pekka Tiira asenteli lauantaina 10.3. uutta näyttötaulua Lähdepellon kuuluttamokoppiin.

Keskiviikkona kilpaillaan Hippo-hiihdoissa ja seuranmestaruuskisoissa, sunnuntaina on vuorossa Satakunnan Juniori-cup ja Lähitapiola HS -cup. Sunnuntain kilpailu sulkee Lähdepellon ladut lauantai-illasta sunnuntai-iltapäivään.

Rasti-Lukko urakoi kisajärjestäjänä ensi viikolla, kun Lähdepellolla hiihdetään kilpaa sekä keskiviikkona että sunnuntaina.

Keskiviikkona 14.3. suksitaan kello 18 alkaen Hippo-hiihdot, joiden yhteydessä käydään myös Rasti-Lukon seuranmestaruuskilpailu. Hippo-hiihdot järjestetään yhteistyössä OP Länsi-Suomen kanssa. Sunnuntai-iltapäivään mennessä Hippo-hiihtoihin oli ilmoittautunut jo yli sata hiihtäjää.

- Osallistujamäärältään se on ihan yhtä iso kilpailu kuin Junnucup. Talkoolaisia on ainakin parikymmentä, valaisee Rasti-Lukon hiihtojaoston puheenjohtaja Pekka Tiira.

Hippo-hiihdoissa ja seuranmestaruuskilpailussa hiihdetään vapaalla tyylillä. Hippo-hiihdoissa on sarjat tytöille ja pojille, 4-, 6-, 8-, 10- ja 12-vuotiaille. RaLun mestaruushiihdot hiihdetään samassa yhteydessä, mutta sarjoja on 4-10-vuotiaille joka ikäluokalle omansa sekä lisäksi sarjat M/N12, 14, 16, 18, 20, yleinen ja veteraanit.

Sunnuntaina 18.3. Lähdepelto saa olla näyttämönä kahden cupin päätösosakilpailulle. Satakunnan Juniori- ja seuracupin sekä Lähitapiola HS -cupin kilpailut sivakoidaan perinteisellä tyylillä klo 12 alkaen. 6-, 7- ja 8-vuotiaissa hiihdetään väliaikalähdöllä, sitä vanhempien sarjoissa on yhteislähtö.

- Hiihtoliiton piirihallitus yrittää miettiä, miten kiinnostusta kilpailuihin saataisiin lisättyä. Hyvää esimerkkiä on saatu Pirkanmaalta Krista Pärmäkoski -cupista, jossa on kokeiltu monenlaisia kilpailuita. Rasti-Lukon Sami Heinonen on piirin kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja, ja hänen ehdotuksestaan tämä lähti liikkeelle, Pekka sanoo.

Kisoihin odotetaan noin 120-150 kilpailijaa. Toimitsijoita ja talkoolaisia tarvitaan cup-kilpailujen järjestämiseen hiukan enemmän kuin Hippo-hiihtoihin. Kisojen takia Lähdepellon ladut ovat suljettuna muilta kuin kilpailun osallistujilta lauantai-illasta klo 20:sta sunnuntai-iltapäivään noin klo 15:een asti.

- Esimerkiksi letun- ja makkaranpaistajia tarvitaan enemmän. Ja tavoite on saada myös enemmän toimitsijoita ladun varteen, Pekka kertoo.

Talkoolaistilanne näyttää hyvältä, sillä sunnuntai-iltapäivään mennessä oli kasassa jo noin 30 talkooilmoittautumista.

Sunnuntain kisoissa on paikalla myös hiihtotarvikemyyjiä: Pyörä-Nurmi, Rossignol ja Vauhti.

Tervetuloa hiihtämään tai seuraamaan kilpailuja Rauman Lähdepellon urheilukeskukseen (Kodisjoentie 91, Rauma). Hippo-hiihdot keskiviikkona 14.3. klo 18. Satakunnan Juniori- ja seuracup sekä Lähitapiola HS -cup sunnuntaina 18.3. klo 12. Lähdepellon ladut ovat kuntohiihtäjiltä suljettuna lauantai-illasta sunnuntai-iltapäivään.