Kevätkansallisista tulossa kovatasoinen kilpailu

2.5.2018

Sekä miesten että naisten pääsarjoissa nähdään muutama Suomen kärkitason suunnistaja.

Rasti-Lukon kevätkansallisiin on osallistumassa yli 250 suunnistajaa.

Rauman Lapin Salamakallion maastoon lähtevien kilpailijoiden joukossa on muutamia todellisia huippusuunnistajia.

Miesten pääsarjan 12,5 kilometrin rataa tähdittävät muiden muassa Kalevan Rastin Santeri Silvennoinen ja Roope Koskinen, MS Parman Henrik Väisänen, Angelniemen Ankkurin Tomi Mattila ja Helsingin Suunnistajien nuori lupaus Topias Niemi, joka on H20-sarjan rankissa sijalla 12.

KR:n kova luu Silvennoinen on ladannut tällä kaudella kovimmat näytöt ollen miesten rankissa sijalla 14. Hän oli myös kakkososuudella viime viikonloppuna Kalevan Rastin tiomila-joukkueessa, joka sijoittui ruotsalaisen huippuviestin viidenneksi.

Silvennoisen seuratoveri Roope Koskinen sekä Hiisirastin Joona Huila suunnistavat molemmat lähellä synnyinseutujaan, joten tältä kovalta kaksikolta voi odottaa yllätyksiä. Hiisirastia edustava ja seudun kuntorasteja ahkerasti kiertävä Sergei Detkov saattaa myös sekoittaa pakkaa.

Naisten pääsarjassa 8,3 kilometrin radalle lähtee yllättävän vähän suunnistajia, mutta taso osallistujien kesken on kova. Viime vuonna SM-pitkältä kymmenennen ja SM-keskimatkalla 14:nnen sijan napsinut Angelniemen Ankkurin Heini Saarimäki on ilman muuta ennakkosuosikki.

MS Parmaan Hiisirastista täksi kaudeksi vaihtanut Noora Koskinen avaa kisakautensa. Veljensä Roopen tavoin Säkylästä kotoisin oleva Noora on ensimmäistä vuottaan yleisessä sarjassa. Viime vuonna hän oli D20-sarjan rankin kahdeksas ja otti SM-pronssia sprintistä. Naisten pääsarjassa myös Hiisirastin Inna Somova on kova luu.

Kaiken kaikkiaan kevätkansallisiin on ilmoittautunut ennen jälki-ilmoittautumisajan päättymistä 253 suunnistajaa.

Eniten osallistujia on sarjassa H65, kaikkiaan 24 suunnistajaa. Vähintään 20 suunnistajan sarjoja ovat myös H70 ja H50.

Kansallisten ensimmäinen lähtö lauantaina 5.5. on kello 11. Kilpailukeskus on Salamakallion tanssilava osoitteessa Ruonantie 141.

Lisätietoja kevätkansallisista kisasivuilla.