Suunnistuksen kauden ensimmäiset SM-kilpailut viikonloppuna

25.5.2018

Lauantaina suunnistetaan Kouvolassa keskimatkan Suomen mestaruuksista, sunnuntaina on vuorossa kautta aikain ensimmäinen SM-sprinttiviesti Keravalla.

Suunnistuksessa kilpaillaan Suomen mestaruuksista viikonlopun aikana.

Lauantaina Kouvolassa SM-keskimatka

Lauantaina ollaan Kouvolassa, jossa kilpaillaan SM-keskimatka.

Kilpailu on kaksiosainen: aamulla suunnistetaan karsintakisat ja iltapäivällä finaalit. Osassa sarjoista on suora loppukilpailu.

Rasti-Lukon suunnistajista mukana Kouvolassa ovat Janne Kallioniemi (H45), Erkki Pulkkinen (H60), Simo Mannervesi (H70), Helena Mannervesi (D70, suora loppukilpailu), Jasmiina Rantala (D20), Maria Hyörtti (D16), Ilona Lohtander (D15), Aleksi Lohtander (H18), Timi Niemensivu (H18), Jami Kallioniemi (H15), Miki Niemensivu (H15) ja Juho Nupponen (H15).

Viime vuoden SM-keskimatkoilla paras rastilukkolainen oli hopeaa D70-sarjassa saavuttanut Helena.

Aleksi oli viime vuonna H16-sarjassa neljäs ja Jassu D18-sarjassa yhdeksäs.

Tämän vuoden SM-keskimatkaa voi seurata myös televisiosta Yle TV2:lta lauantaina kello 15.30 alkaen. 

Sunnuntaina Keravalla SM-sprinttiviesti

Sunnuntaina suunnistetaan Keravan keskustassa ensimmäinen SM-sprinttiviesti.

SM-sprinttiviestissä on mukana sekä seura- että aluejoukkueita. Rasti-Lukon nimissä ei ole mukana joukkueita, mutta rastilukkolaisia suunnistaa Satakunnan joukkueissa.

Sarjoja on neljä: yleinen sarja eli H/D21, nuorten sarja H/D18 sekä kaksi veteraanisarjaa H/D40 ja H/D55. Jokaisessa joukkueessa on kaksi naista ja kaksi miestä. Aloitus- ja ankkuriosuudet ovat naisille, kaksi väliosuutta miehille.

Tomas Snellman on mukana yleisessä sarjassa Satakunnan kakkosjoukkueessa toisella osuudella. Tomaksen kavereina on kolme Porin Rastikarhujen suunnistajaa: Elli Peltomäki, Kari-Pekka Seppänen ja Tuija Kuusela.

Yleisen sarjan Satakunnan kolmosjoukkueen viestin avaa Jasmiina Rantala. Myös toisella osuudella on rastilukkolainen, Kimmo Mieskoski. Hiisirastin Roope Ruuhiala ja Päivi Autio ovat kolmannella ja neljännellä osuudella.

Satakunnan ykkösjoukkueessa yleisessä sarjassa ovat Suvi Ylikylä (Rastikarhut), Joona Huila (Hiisirasti), Petja Pöyhönen (Rastikarhut) ja Mira Kaskinen (Rastikarhut).

H/D18-sarjassa Rasti-Lukosta Satakunnan ykkösjoukkueessa suunnistaa Timi Niemensivu kolmannella osuudella. Timin lisäksi joukkueessa ovat Heta Haunia (Rastikarhut), Pyry Willman (Rastikarhut) ja Sanni Haikonen (Ulvilan Ura).

H/D18-sarjassa Satakunnalla on myös toinen joukkue. Lisäksi Satakunnalla on yksi joukkue sarjassa H/D40 ja kaksi joukkuetta sarjassa H/D55.

Keravalle lähtee myös Rasti-Lukon "toppatakkidelegaatio" tutustumaan kisajärjestelyihin. Rasti-Lukko nimittäin järjestää ensi vuoden SM-sprinttiviestin Vanhassa Raumassa.