Jasmiina Rantala sijoittui kuudenneksi D20-sarjassa.
Ilona Lohtander oli D15-sarjan seitsemäs.

Myös Helena Mannervesi suunnisti kymmenen parhaan joukkoon Kouvolassa.

Rasti-Lukon Jasmiina Rantala ja Ilona Lohtander suunnistivat plakettisijoille SM-keskimatkalla Kouvolassa lauantaina.

Jassu oli D20-sarjan kuudes ja Ilona D15-sarjan seitsemäs.

Keskimatkan mestaruudet ratkottiin kuumassa kesäkelissä vaativassa suppamaastossa. Aamulla kisattiin karsinnat ja iltapäivällä finaalit, joten urheilijat joutuivat koville.

– Finaalin rata oli tosi vaikea ja rankka, mutta ei tullut kuin pari pikkupummia, Ilona kommentoi plakettiin oikeuttanutta suoritustaan.

Ilona käytti finaalin 2,9 kilometrin rataan aikaa 26.59 ja jäi voittajalle, Kirkkonummen Lynxin Salla Isoherraselle reilut neljä minuuttia.

Jassu selviytyi finaaliin vaikeuksien kautta, sillä hänen karsintasuorituksensa hylättiin aluksi virheellisen emit-numeron takia. Myöhemmin hänen suorituksensa päätettiin hyväksyä.

Finaalissa D20-sarjan ylivoimainen voittaja oli Vaasan Suunnistajien Anu Tuomisto, jolle Jassu hävisi reilut viisi minuuttia.

– Parille rastille tuli lähes minuutin pummi, ja muutama muu kaartelu tuli myös. Kokonaisuudessaan ei mitenkään erityisen hyvää tekemistä, Jassu kommentoi.

20-sarjan kilpailu oli myös näyttökisa nuorten MM-kilpailuihin. Näyttökisat jatkuvat kahden viikon päästä Unkarissa MM-kilpailujen tyyppimaastossa keskimatkalla ja pitkällä matkalla. Nuorten MM-kisat ovat Unkarissa 10.-15. heinäkuuta.

Kouvolan SM-kisoissa rastilukkolaisista myös Helena Mannervesi ylsi kymmenen parhaan joukkoon. Hän oli D70-sarjan yhdeksäs. Veteraanisarjoissa plaketit jaetaan kuudelle parhaalle.

Muista A-finaaliin päässeistä RaLun suunnistajista Timi Niemensivu oli H18-sarjan 19. ja Aleksi Lohtander saman sarjan 30:s. Maria Hyörtti oli D16-sarjassa 23:s, Janne Kallioniemi H45-sarjan 26:s ja Simo Mannervesi H70-sarjan 37:s.

B-finalisteista Jami Kallioniemi ylsi H15-sarjassa neljänneksi. Samassa sarjassa Juho Nupponen oli yhdeksäs ja Miki Niemensivu 16:s. H60-sarjan B-finaalissa Erkki Pulkkinen oli 20:s.

Sunnuntaina kilpaillaan SM-sprinttiviestissä Keravalla.