Satakuntaan yksi mitali suunnistuksen SM-sprinttiviestistä

27.5.2018

Rasti-Lukon Jasmiina Rantala säväytti yleisen sarjan avausosuudella.

Satakuntaan tuli yksi mitali sunnuntaina suunnistuksen SM-sprinttiviestissä Keravalla.

Historian ensimmäisessä SM-sprinttiviestissä H/D55-sarjan nelikko Anne Pelto-Huikko (Hiisirasti), Kalevi Mäkipää (Hiisirasti), Jyrki Routsi (Hiisirasti) ja Marita Saari (Suunta-Sepot) kiri ankkuriosuudella pronssille. Marita Saari jätti Keski-Pohjanmaan ja Päijät-Hämeen joukkueet 14 sekunnin taakse.

Rasti-Lukon suunnistajista olivat mukana yleisessä sarjassa Satakunnan kakkosjoukkueessa Tomas Snellman ja kolmosjoukkueessa Jasmiina Rantala ja Kimmo Mieskoski sekä H/D18-sarjassa Timi Niemensivu.

Jassu starttasi avausosuudelle rohkealla taktiikalla ja viihtyi kärkiletkassa alusta asti. Taktiikka piti loppuun saakka ja Jassu vaihtoi sijalla 8, vain 16 sekuntia kärjestä.

Jassun jälkeen Satakunnan kolmosjoukkueen viestiä vei jälleen rastilukkolainen. Kimmo joutui hieman taipumaan juoksuvauhdissa koville kilpakumppaneille ja vaihtoi vajaat kolme minuuttia kärjestä sijalla 18.

Toisella osuudella Kimmoa takaa-ajamaan lähtenyt seuratoveri Tomas kavensi 51 sekunnin eron 11 sekuntiin. Lopulta Tomaksen edustama Satakunnan kakkosjoukkue oli maalissa 17:s ja Jassun ja Kimmon edustama Satakunnan kolmosjoukkue 21:s.

Satakunnan ykkösjoukkue Suvi Ylikylä (Rastikarhut), Joona Huila (Hiisirasti), Petja Pöyhönen (Rastikarhut) ja Mira Kaskinen (Rastikarhut) jäi loppukirikamppailussa vain 10 sekuntia kymmenennestä sijasta ja oli 13:s.

SM-sprinttiviestin yleisen sarjan voittaja oli Varsinais-Suomea edustanut MS Parman joukkue (Tuulia Viberg, Sami Hämäläinen, Artem Popov, Maija Sianoja). Hopeamitalisti tuli samasta maakunnasta, kun Paimion Rasti (Saara Norrgrann, Jesse Laukkarinen, Frederic Tranchand, Aleksandra Hornik) hävisi loppuhetkien kaksintaistelun. Kolmanneksi sijoittui Päijät-Hämeestä tuleva Lahden Suunnistajat-37 (Lotta Kirvemies, Aleksi Anttolainen, Philipp von Arx, Minna Kauppi).

Timi Niemensivun edustama Satakunnan juniorisarjan eli H/D18-sarjan joukkue oli 19:s. Samassa sarjassa kilpaillut Satakunnan kakkosjoukkue hylättiin. Samoin H/D40-sarjan Satakunnan joukkueen ja H/D55-sarjan kakkosjoukkueen kohtaloina olivat hylkäykset.