MM-sprintin suoritus oli pettymys Rantalalle

10.7.2018

Rasti-Lukon suunnistaja oli 21:s suunnistuksen nuorten MM-kisojen sprintissä tiistaina.

Jasmiina Rantala jatkoi suunnistuksen nuorten MM-kisaviikkoaan Unkarin Kecskemétissä tiistaina sprinttimatkalla.

Maanantain pitkän matkan 13:nnen sijan jatkoksi tuli tiistaina 21. sija.

- Fyysisesti ihan surkea päivä ja suoritus oli ihan järkyttävän huono, Jassu manaili.

- Monta huonoa reitinvalintaa ja paljon pysähtelyä. Ei saisi näin tärkeissä kisoissa tulla tällaisia suorituksia.

Jassun mukaan rata oli odotettua vaikeampi, ja monta kertaa ristiin menneet rastivälit aiheuttivat päänvaivaa.

- Siinä meni välillä ihan sekaisin, kun alueet vaativat muutenkin pikkutarkkaa lukemista, hän sanoi.

- Ennen lähtöä oli tosi epäitsevarma olo, ja tein heti 2-3-välillä tosi huonon reitinvalinnan, minkä tajusin jo matkalla ja se jäi painamaan mieltä.

Rastilukkolainen myönsi jännittäneensä kovasti ennen kisaa.

- Olisi pitänyt ottaa paljon rauhallisemmin alusta asti.

Sveitsiläisestä Simona Aebersoldista tuli näiden kisojen tuplavoittaja. Hän vei sprintin nimiinsä 26 sekunnin erolla kakkoseen, vaikka teki lopussa selkeän virheenkin.

Hopeaa otti maanantain pronssimitalisti, Tshekin Tereza Janosikova. Pronssille ylsi jo kisojen toinen unkarilaismitalisti, Csilla Gardonyi. Suomalaisista Jassun edelle ehtivät Veera Klemettinen (9:s), Anu Tuomisto (16:s) ja Amy Nymalm (19:s).

Miesten tasaväkisen kisan voitti saksalainen Colin Kolbe. Ison-Britannian Matthew Fellbaum kiilasi hopealle sekuntia ennen pronssimitalit jakaneita Suomen Otto Kaariota ja Norjan Kasper Fosseria.

Kaarion rypistyksen myötä Suomikin siis avasi mitalitilinsä Unkarin MM-kisoissa.

Sprinttikisojen tulokset livetulospalvelussa.

GPS-seuranta.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat torstaina keskimatkojen karsinnoilla. Keskimatkan finaalit ovat vuorossa perjantaina.