Rasti-Lukko komeasti seitsemäs suunnistuksen Nuorisoviestin A-sarjassa!

5.10.2019

Miki Niemensivu aloitti Nuorisoviestin vahvasti tuomalla RaLun aloitusosuudelta toisena vaihtoon.
Miki Niemensivu aloitti Nuorisoviestin vahvasti tuomalla RaLun aloitusosuudelta toisena vaihtoon.

A-sarjan RaLu-joukkueessa suunnistivat Miki Niemensivu, Aino-Maria Lehtimäki, Inka Kyllästinen, Justus Kallioniemi, Roni Niemensivu, Ilona Lohtander ja Jami Kallioniemi. Nuorempien B-sarjan joukkueessa suunnistivat Eerika Lohtander, Antti Lehtimäki, Eemil Sulonen ja Saana Sulonen.

Rasti-Lukko oli hienosti seitsemäs suunnistuksen Nuorisoviestissä lauantaina Nousiaisissa.

Seitsenosuuksinen, 16-vuotiaille ja nuoremmille tarkoitettu viesti lähti kulkemaan alusta asti hyvin, kun Miki Niemensivu toi RaLun avausosuudelta toisena vaihtoon.

Toisella osuudella Aino-Maria Lehtimäki teki todellisen tykkijuoksun ja toi RaLun kärjessä peräti kahden minuutin karkumatkalla.

– Ajatuksena oli alussa roikkua mukana, mutta Aino-Maria oli todella kova, Rasti-Lukon nuorten valmentaja Janne Kallioniemi sanoi.

Kolmannella osuudella Inka Kyllästinen joutui Kallioniemen mukaan elämänsä kovimpaan paikkaan. Inka ei aivan onnistunut suunnitelmien mukaan, mutta RaLu oli silti kolmen osuuden jälkeen 18:s.

– Noita tilanteita on vain päästävä koettamaan ja oppimaan, Kallioniemi summasi.

RaLun nousu kohti korkeampia sijoja alkoi heti seuraavalla osuudella, kun Justus Kallioniemi nosti joukkueen kymmenenneksi. Kolmen viimeisen osuuden suunnistajat Roni Niemensivu, Ilona Lohtander ja Jami Kallioniemi pystyivät jopa kaventamaan eroa kärkeen.

– Loppu meni odotetun vahvasti, Janne Kallioniemi kuittasi.

RaLun A-sarjan joukkue oli lopulta siis seitsemäs, mikä oli roima parannus kesän Nuorten Jukolan 20. sijaan. Eroa voittaneeseen Espoon Suuntaan tuli reilut 11 minuuttia, mutta hopeajoukkue Kooveehen vain kolmisen minuuttia ja pronssijoukkue MS Parmaan vaivainen minuutti.

– Palsamia NuJun pettymykselle, ja sopivasti jäi jossiteltavaakin, Kallioniemi sanoi.

RaLu oli mukana Nuorisoviestissä myös 12-vuotiaiden ja nuorempien B-sarjassa. B-sarjan joukkue oli 70:s.

Nuorisoviesti on Nuorten Jukolan ohella toinen suunnistuksen nuorten suurviesti Suomessa. Nuorisoviesti on tarkoitettu 16-vuotiaille ja nuoremmille suunnistajille.

A-sarjassa seitsenhenkisen joukkueen yhteisikä saa olla korkeintaan 100 vuotta, ja joukkueessa tulee olla vähintään kolme tyttöä, joista yhden osuudella 6.

12-vuotiaille ja nuoremmille suunnatussa B-sarjassa kilpaillaan nelihenkisin joukkuein, ja joukkueen yhteisikä saa olla korkeintaan 44 vuotta. Joukkueessa on oltava vähintään yksi tyttö.

Nuorisoviestin online-tulokset