Vuosikymmen ja sprinttikartan kuvausohje vaihtui

6.1.2020


Raumalla tuollaiseen hieman erinäköiseen sprinttikarttaan pääsee tutustumaan livetilanteessa Winter Sprint Cupissa 26.1.2020.

 

Sprinttisuunnistuskartan uusi kuvausohje ISSprOM2019 (International Specification for Sprint Orienteering Maps) perustuu kaksi vuotta sitten virallistuneeseen ns.metsäsuunnistuskartan ISOM2017-2 -kuvausohjeeseen. Tärkein eroavaisuus ISOM2017-2 ja ISSprOM2019 -kuvausohjeiden välillä on se, että mustia paksuja viivoja käytetään sprinttikartoissa vain läpi-/ylipääsemättömien kohteiden kuvaukseen.

Suunnistajan kannalta muutokset ovat melko pieniä. Osa symboleista ei ole muuttunut lainkaan, osa vain hyvin vähän koon ja/tai viivavahvuuksien osalta ja osa enemmän muuttuneista on muuttunut vain samalla tavalla kuin ISOM2017:ssa jo aiemmin (mm. kaivo ympyrästä neliöksi, muurahaispesä ruksista kolmioksi, kielletyn alueen pystyviivoitus "verkoksi"  jne.).

Merkittävin muutos sprinttisuoritukseen lienee aiemman läpipääsemättömän tumman vihreän (50% musta/100 % vihreä) poistuminen kokonaan käytöstä. Uudessa kuvauksessa nuo edelleenkin kielletyt kohteet kuvataan kartalla 100% vihreällä (vrt. mallipalat). Myös ylitettävissä olevan muurin/seinän paksuhko harmaa viiva korvaantunut aiempaa kiviaitaa vastaavalla merkillä. Jos tuollainen muuri/seinä on havaittavissa vain toiselta puolelta, kuvataan se nyt "puolittaisella kiviaidalla" kuten mallipalavertailukuvassa Vanhan Kirkon raunioiden koillisreunalla.

Symbolimuutosvertailua viereisessä kuvassa Raumalla 26.1.2020 järjestettävän Winter Sprint Cupin osakilpailun maastosta. Klikkaamalla kuvaa saa sen suuremmaksi.