Avoimeen AM-yöhön ilmoittautui 150 kilpailijaa – lähtölistat julkaistu!

2.9.2020


Rasteja etsitään perjantai-iltana Kodisjoen Kaljasjärven maastoissa.

Rasti-Lukon ja Kodisjoen Kaikun järjestämään avoimeen Satakunnan ja Varsinais-Suomen aluemestaruusyösuunnistukseen on ilmoittautunut 150 kilpailijaa.

AM-mitaleista sekä kansallisen kilpailun sijoituksista kilpaillaan perjantai-iltana 4.9. Raumalla Kodisjoen Kaljasjärvellä. Ensimmäiset lähdöt ovat kello 21.30 alkaen.

Sekä miesten että naisten pääsarjoissa nähdään muutama kansallisestikin kova menijä.

Miesten H21-sarjassa Varsinais-Suomen AM-mitaleista kipailee muiden muassa Angelniemen Ankkurin Mikko Sirén, joka saavutti yösuunnistuksen SM-hopeaa vuodelta 2014. Nykykuntokin on kohdillaan, sillä Sirénillä on kolme kansallisen kilpailun voittoa tältä kaudelta, ja hän selviytyi myös viime viikonloppuna SM-keskimatkan finaaliin Korpilahdella.

Sirénille kovaa vastusta AM-kilpailussa antavat seuratoverit Pekka Hyvönen ja Petja Pöyhönen sekä Viroa MM-kisoissakin edustanut MS Parman Peeter Pihl.

Satakunnan AM-mitaleista nähdään Rasti-Lukon jäsentenvälinen kamppailu, kun Kimmo Mieskoski ja Timi Niemensivu iskevät yhteen Kodisjoen yössä. AM-kilpailujen ulkopuolella kansallisen kisan kärkeä havittelevat viime vuoden SM-yön nelonen Tampereen Pyrinnön Anton Kuukka sekä Helsingin Suunnistajien Tommi Oksanen.

Naisten pääsarjassa on mukana viime vuonna SM-yössä 13. sijoittunut Turun Suunnistajien Enni Jalava, joka on myös ennakkosuosikki Varsinais-Suomen AM-kisassa. Angelniemen Ankkurin Sanna Ylikylä ja Henna Yliluikki, Pargas IF:n Johanna Brink sekä Riikka Ajalin Turun Suunnistajista kamppailevat myös Varsinais-Suomen mitaleista.

Satakunnan mestaruudesta kilpailevat Hiisirastin Päivi Autio ja Sanni Ruuhiala sekä Rastikarhujen Tiina Haapakoski.

Suosituimmat sarjat avoimessa AM-yössä olivat H55 (14 osallistujaa), H70 (13), H75 (12), H65 (11) ja H60 (10). Miesten ja naisten pääsarjoissa kummassakin on 8 ilmoittautunutta.

Seuroista isoimman määrän suunnistajia kilpailuun on saanut Rasti-Lukko, 17 ilmoittautunutta.  Rastikarhuista mukana on 16 osallistujaa ja Hiisirastista 13. Kaikkiaan kilpailijoita on 37:stä eri seurasta.

Kisasivut: Avoin AM-yö 4.9.2020

Lähtölistat