Ennakkosuosikit pitivät pintansa avoimessa AM-yössä – Kuukka ja Jalava kansallisen kilpailun voittoihin

5.9.2020

Satakunnan mestarit yleisissä sarjoissa olivat Päivi Autio ja Kimmo Mieskoski ja Varsinais-Suomen Enni Jalava ja Mikko Sirén.

Ennakkosuosikit voittivat kansallisen kilpailun avoimessa AM-yössä Kodisjoen Kaljasjärvellä perjantaina. Miesten sarjan voittaja oli Tampereen Pyrinnön Anton Kuukka ja naisten Turun Suunnistajien Enni Jalava.

Kuukka sai miesten 7 kilometrin radalla kovan vastuksen Angelniemen Ankkurin Mikko Sirénistä, joka piti eteni maastossa vauhdikkaimmin ensimmäiset puoli tuntia. Kuukka nousi kovan loppunsa ansiosta voittoon ajalla 42.09. Sirén oli vain 58 sekuntia hitaampi.

Sirénin suoritus toi hänelle Varsinais-Suomen aluemestaruuden. Seurakaveri Petja Pöyhönen oli hopealla pari minuuttia Sirénille hävinneenä, eikä pronssimies MS Parma Peeter Pihl jäänyt Pöyhösestä kuin 20 sekuntia. Satakunnan mestari oli Kimmo Mieskoski ennen Timi Niemensivua.

Jalava oli naisten yleisessä sarjassa 6,2 kilometrin radalla ylivoimainen ajalla 49.55. Hän vei myös Varsinais-Suomen mestaruuden. Seuratoveri Riikka Ajalin oli toinen noin 12 minuuttia hitaammalla ajalla. Kisan kolmanneksi sijoittunut Hiisirastin Päivi Autio jäi Ajalinista vain 37, ja hänet palkittiin Satakunnan mestaruudella.