RaLun Eerika Lohtander suunnistuksen nuorten EM-kilpailuihin

14.6.2022

Eerika Lohtander suunnisti myös Rasti-Lukon Kevätkansallisissa toukokuussa.
Eerika Lohtander suunnisti myös Rasti-Lukon Kevätkansallisissa toukokuussa.

Eerika edustaa Suomea 16-vuotiaiden sarjassa.

Rasti-Lukon Eerika Lohtander on valittu Suomen joukkueeseen suunnistuksen nuorten EM-kilpailuihin.

Nuorten EM-kilpailuissa on 18- ja 16-vuotiaiden sarjat, ja Eerika valittiin 16-vuotiaiden sarjaan. Hän on yksi neljästä Suomen edustajasta 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Eerika lunasti paikkansa EM-kisoissa alkukesän onnistuneiden näyttökilpailujen ansiosta. 15 vuotta keväällä täyttänyt Eerika on ensimmäistä vuottaan 16-vuotiaiden sarjassa.

– Viime kausi ei ollut minulle paras, ja sen takia tämän kauden alku on ollut positiivisesti yllätyksellinen. SM-kulta (sprintissä 15.5. Jyväskylässä D15-sarjassa) antoi toivoa kauden kisoja varten, mutta EM-kisojen suhteen katseet olivat vuodessa 2023, Eerika kertoo.

Eerika kiittelee kisapaikan saavuttamisesta myös valmentaja-isoveljeään Aleksi Lohtanderia.

– Aleksin opeilla sain suunnistuksen sujumaan, ja arvokisapaikka loksahti jo vuoden aiemmin. Unkariin lähden tavoittelemaan hyviä suorituksia ja onnistumisia. Varsinaisia tavoitteita ei kuitenkaan ole, koska olen vasta 15-vuotias ja ekaa kertaa lähdössä ulkomaille suunnistamaan.

Nuorten EM-kilpailut suunnistetaan Unkarin Salgótarjánissa 1.–4. heinäkuuta. Kisoissa suunnistetaan pitkä matka, sprintti ja viesti.

Suunnistusliitto nimesi nuorten arvokisajoukkueet tiistaina. Samalla valittiin myös nuorten MM-kilpailujen (20-vuotiaiden) joukkueet sekä nuorten Eurooppa Cupin 20- ja 18-vuotiaiden joukkueet.

Kaikki valinnat on nähtävillä Suunnistusliiton verkkosivuilla: 
https://www.suunnistusliitto.fi/2022/06/nuorten-suunnistuksen-mm-ja-muut-arvokisajoukkueet-valittu/