Ohje

Yleisesti

Ideana on, että rogaining-tyyppisesti haetaan niin monta rastia kuin aikarajan puitteissa ehtii. Poiketen normaaliin suunnistus-rogainingiin, ainoastaan lähtö ja maali leimataan emiteillä, muilla rasteilla leimataan vastaamalla rastipistettä koskevaan kysymykseen. Kysymykset on painettu erililliseen korttiin kera, johon myös vastaukset kirjoitetaan. Rastit on pisteytetty ja eniten pisteitä saanut voittaa.

Paikanpäällä saat päättää menetkö lyijykynällä vaiko kuulakärkikynän kanssa, kysymys/vastauskortti on tulostettu tavalliselle A4:lle, johtuen kartonkipaperin yllättävästä materiaalipuutteesta.

Paikka ja Kartta

Tapahtuman paikkana toimii Syvärauman/Merirauman alue.
Kartta on 1:5000 sprinttikartta (A3), kartat ovat muoveissa.

Parkkipaikka ja lähtö sijaitsevat Purjehtijankatu 2:ssa syväraumanlahden urheilukentällä. 

Ilmoittautuminen ja hinta

Ilmoittauduthan viimeistään 12.02.2020 Ilmoittautuminen tapahtuu Rasti-Lukon sivuilta tapahtumasivulta. Mikäli tarvitset laina-emitin, tulethan ajoissa paikalle, koska syötämme laina-emitin järjestelmään vasta paikanpäällä.

Karttamaksu on 5e. Alle 21v ilmaiseksi. Laina-emit 1€.

Lähteminen ja maaliin tulo

Saat klo 10.50 kartan jolloin voit aloittaa reitin suunnittelemisen. Matkaan lähdetään yhteislähdöllä klo. 11.00. Sinulla on tunti aikaa kiertää niin monta rastia kuin haluat. Koko tuntia ei ole pakko rastien hakemiseen käyttää vaan voit tulla maaliin koska vaan. Mikäli leimaat maalileimaukseen yliajalla, jokaisesta alkavasta minuutista peritään 4 pistettä pois. Maalissa luovutat vastauskortin pois toimitsijalle.

Rastit ja Leimaaminen

Rasteja on 29 kappaletta ja ne ovat merkitty karttaan normaaleina rastiympyröinä. Jos haluat olla mukana yhteistuloksissa, tarvitset emit-leimasimen. Jos et omista omaa emit-leimasinta, saat lainaan sellaisen 1€ hintaan. Mahdollista on myös vain ostaa kartta ja mennä omaan tahtiin ilman aikarajoja. Rastipisteet sijaitsevat sekä metsän että kadun puolella. Rasteilla "leimaus" tapahtuu vastaamalla kysymykseen koskien kyseistä rastipistettä (johon oikein vastaaminen vaatii rastipisteellä käyntiä). 

Riippuen rastipisteestä kysymys voi koskea rastipisteen väriä, kokoa tai esim metsärasteilla, lapussa olevaa numerosarjaa.

Esimerkkikortti kysymyksillä esimerkkitaulukko.png

Pisteytys Jokainen rasti on pisteytetty jonka perusteella lopputulokset lasketaan. Mitä isompi pisteluokka sen ”vaikeampi” rasti on. Rasteja on 5 eri pisteluokkaa. Rastin pisteluokan näkee rastin ensimmäisestä numerosta (x10). 10-19= 10 pistettä. 20-29= 20 pistettä, 30-39 = 30 pistettä, 40-49 = 40 pistettä ja 50-59 = 50 pistettä.

Tulokset

Tulokset lasketaan tapahtuman jälkeen tuloskorttien perusteella ja lopputulokset julkaistaan netissä.

 

Muutosloki:

10.2 Lisätty rastien lukumäärä, muutettu "rastit ja leimaaminen kappaletta". Lisätty paikka ja yhteislähdön aika.

12.2 Muutettu yliajan miinuspisteiden määrää.

14.2 Lisätty vielä viimeisiä lisäinfoja tuloskorttisysteemiin.