Suunnistuksen alkeiskurssi aikuisille 2022

 

Haluatko oppia kulkemaan maastossa kartan ja kompassin avulla? Kiinnostaako kuntorasteille osallistuminen?

 

Rasti-Lukon järjestämä suunnistuksen alkeiskurssi aikuisille on tarkoitettu sinulle!

 

Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Kurssilla opitaan karttamerkit sekä kartan ja kompassin käyttäminen. Ensisijaisen tärkeää on oppia hahmottamaan, miltä kartalla olevat asiat näyttävät maastossa. Lisäksi opitaan kuntosuunnistustapahtumien käytännöt.

Kurssin hinta on 80 euroa. Hinta sisältää viisi harjoituskertaa ja opetusmateriaalit, maastokäynnit, kartat, karttamuovit ja muut tarvittavat tarvikkeet sekä 3 kpl lipukkeita Rasti-Lukon järjestämiin kuntosuunnistuksiin eli Länsi-Suomi-rasteille (norm. osallistumismaksu 6 e). Kurssin yhteydessä tehtäviin maastoharjoituksiin lipukkeita ei tarvitse käyttää. Hinta ei sisällä vakuutusta. Suunnistuskurssin osallistuja on omalla vastuullaan. 

Maksutavat: tilimaksu, lasku, Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, Tyky-kuntosetelit, Virike-setelit, SporttiPassi.

 

Ilmoittautuminen:

Sähköpostitse 11.5.2022 mennessä osoitteeseen rastilukko@rastilukko.fi. Kerro ilmoittautuessa, milloin olet suunnistanut viimeksi ja mitä tavoittelet kurssilta. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta. Lisätietoja Vesa-Ville Väänäseltä puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla, 044-9888080.

 

Rasti-Lukon puolesta vastuuhenkilöt sekä kurssin vastuuopettajat ovat Vesa-Ville “Vessu” Väänänen ja Liisi Hentonen. Molemmat ovat kokeneita suunnistajia ja valmentaneet ja ohjanneet suunnistajia pitkään. Vessu myös piti Rasti-Lukon aikuisten suunnistuskurssin viimeksi vuonna 2018. Kaikki maastokäynnit tehdään 3–5 henkilön pienryhmissä. Jokaisella ryhmällä on mukana oma ohjaaja. Ohjaajat ovat kokeneita suunnistajia.

 

Aikataulu (huom! päättymisajat suuntaa antavia)

1. ti 17.5. kello 17.30-19.30 Lähdepellon urheilukeskuksen kahvio, Kodisjoentie 91. Teoriaopetus sisällä (n. 1 h) + maastokäynti ulkona.

2. to 26.5. (helatorstai) kello 18.00–19.30 Lähdepellon urheilukeskus, Kodisjoentie 91. Lyhyesti keskustelua päivän teemasta ja maastoharjoitus. Molemmat ulkona.

3. ke 1.6. kello 18.00–19.30 Monna, Kodisjoentie 295. Maastoharjoitus Länsi-Suomi-rastien yhteydessä ja samalla tutustuminen LS-rastien konseptiin.  Halukkaat voivat kokeilla myös yksin suunnistamista esimerkiksi yksi rastiväli kerrallaan. Päivän teema tarkentuu myöhemmin.

4. ke 8.6. kello 18.00–19.30 Vasaraisten koulu, Nihattulantie 466. Maastoharjoitus Länsi-Suomi-rastien yhteydessä ja samalla tutustuminen LS-rastien konseptiin. Halukkaat voivat kokeilla myös yksin suunnistamista esimerkiksi yksi rastiväli kerrallaan. Päivän teema tarkentuu myöhemmin.

5. ke 10.8. kello 18.00–19.45 Lensun kenttä, Lensunkalliontie 5. Maastoharjoitus Länsi-Suomi-rastien yhteydessä ja samalla tutustuminen LS-rastien konseptiin. Loppuyhteenveto. Päivän teema tarkentuu myöhemmin.

+ palautekysely viimeisen harjoituskerran jälkeen. 

+ kesän aikana voi käydä omatoimisesti kuntosuunnistamassa tai vaikkapa tutustumassa Jukolan Viestin tunnelmaan Mynämäellä 18.–19.6.

 + ke 6.7. suunnistuskurssin vastuuhenkilö Vessu pitää LS-rastit Yrjöläntiellä, sinne voi tulla moikkaamaan, suunnnistamaan ja kysymään suunnistusvinkkejä.