Hippo-suunnistuskoulu 2018

Viikon 33 ja 34 hippokoulu pidetään OravaCuppien yhteydessä Kiukaisissa ja Raumalla. Lisätietoa Nimenhuudossa.

Vuoden 2018 Hippo-suunnistuskoulu

 

Suurimmat muutokset verrattaessa vuoteen 2017:

-Hiihto- ja suunnistuskouluihin voi ilmoittautua samalla kertaa lunastamalla Rasti-Lukon Superkausimaksun (säästöä!)

-Suositeltu yläikäraja 12 vuotta, 12-18-vuotiaat jatkajat siirtyvät NuJu-teamiin, jolla omat treenit

-Aloittavat yli 12-vuotiaat aikuisten suunnistuskouluun, joka alkaa toukokuussa

-Nimenhuuto otetaan käyttöön. Tapahtumat näkyvät ainoastaan siellä sen jälkeen kun kaikille on saatu profiilit nimenhuutoon luotua.

-Kesätauko jää pois

 

Yleistä

Suunnistuskoulun toiminta on suunnattu pääsääntöisesti 6-12-vuotiaille. Ohjattuja harjoituksia on vähintään kerran viikossa. Pääsääntöisesti kokoonnutaan tiistaisin. On tärkeää ilmoittautua oman ryhmän vetäjälle harjoitukseen tultaessa ja varsinkin poislähdettäessä. Huoltajan mukanaolo maastossa on varsinkin aluksi erittäin toivottua.  

Keskiviikon harjoitukset ovat joko Länsi-Suomi -rastien tai alueen OravaCup-harjoituskisojen yhteydessä. Näissä tapahtumissa on paikalla vähintään yksi suunnistuskoulun päävetäjistä, mutta suunnistaja tekee harjoituksen omatoimisesti joko yksin tai huoltajan kanssa.

Kevätkausi päättyy kesäkuun lopussa järjestettävään leiriin. Heinäkuun tapahtumat ovat osin kuntorastien yhteydessä ja mahdollisesti hiihtopuolen kanssa yhteisiä. Elokuun alusta jälleen omia treenejä.

NuJu (Nuorten Jukola-team) kokoontuu pääosin eri päivinä kuin Suunnistuskoulu. Harjoitukset ovat hieman vaativampia ja toiminta muutenkin hieman totisempaa ja kilpailuhenkisempää. 13 ja 14-vuotiaat voi myös osallistua suunnistuskoulun puolelle, mikäli haluaa olla mukana kevyemmällä panostuksella.

 

Ryhmät ja yhteyshenkilöt kesällä 2018:

 

     Suunnistuskoulun rehtori:

                      Janne Kallioniemi puh. 0400 866781, etunimi.sukunimi(at)alfalaval.com

 

     Rastimenninkäiset (2010-2012 syntyneet)

                      Heli Valtonen puh. 040 5334412

 

     Karttakarhut (2008-2009 syntyneet)

                      Maria Hyörtti puh. 044 3333760

 

      Kompassiketut (2006-2007 syntyneet)

                      Aleksi Lohtander puh. 044 3161101

Maksut

Rasti-Lukon Superkausimaksu 6-12 vuotiaille suunnistajille ja hiihtäjille.

Vuosimaksu on 150€ ja se sisältää seuraavaa:  (norm. hiihto 110€ ja suunnistus 60€)

 

- Ohjattua toimintaa ympäri vuoden koulutettujen suunnistus- ja hiihto-ohjaajien ja -valmentajien vetämänä.

- Ilmainen osallistuminen LS-rasteille

- Aktiivisuuspalkintoja innokkaille osallistujille

- Kilpailujen osallistumismaksut

- 1x hiihtoputkiretki+ bussi

- seuran järjestämät leirit tuettuun seurahintaan

- tuetaan osallistumista piiri/alue/leireille

- sisaralennus 30€/hlö

Superkausimaksu ei sisällä:

- Rasti-Lukon jäsenmaksua
- Kilpailulisenssiä suunnistukseen tai hiihtoon
- Vakuutusta. Jokainen hankkii tapaturmavakuutuksen tai vakuutuksellisen lisenssin.

Pelkkään suunnistuskouluun voi myös osallistua. Suunnistuskoulun toiminta maksaa 60 euroa/henkilö (perheen seuraavat lapset 45 euroa/hlö)

Varusteet

Jokaiseen harjoitukseen mukaan säähän ja metsään soveltuvat vaatteet ja tukevat kengät! Sandaalit ja ballerinat voi jättää kotiin jopa kesähelteellä! Mukaan myös juomapullo ja karttamuovi, jonka saa suunnistuskoulusta viimeistään ensimmäisellä sadekerralla! Ensimmäisillä kerroilla jaetaan myös Rastipassi, johon kerätään osallistumismerkintöjä! Merkintöjä passiin saa suunnistuskoulusta, Länsi-Suomi -rasteilta, OravaCupeista ja kilpailuista. Ahkerasta osallistumisesta palkitaan kesän mittaan!

Kilpailut

OravaCup on Satakunnan alueen seurojen yhdessä järjestämä juniorien kesäkisasarja. OravaCup on helppo tapa tutustua kilpailutoimintaan. Osakilpailut ovat ympäri Satakuntaa. Vaikka oravacup on kilpailu, on se samalla myös harjoitus. Kilpasarjat ovat 8-16-vuotiaille.

(H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, H/D11TR, H/D12, H/D13, H/D14 ja H/D16.

Kilpasarjojen lisäksi tarjolla on parisuunnistus-sarjat. Radalle on siksi mahdollista lähteä myös vanhemman /ohjaajan kanssa yhdessä. Lapsi voi iästä riippumatta lähteä mille radalle tahansa parisuunnistukseen. Parisuunnistussarjat ovat  RR1, RR2, TR, R1, R2 ja R3. Vähintään 5 osakilpailuun osallistuneet palkitaan kauden lopussa osallistumismitallilla. Kilpasarjoissa osakilpailun voittaja saa 16 pistettä, seuraavat 14, 12, 11, 10 jne. pistettä. Sarjassa sijalle 14 ja sitä heikommin sijoittuneet, samoin kuin keskeyttäneet ja hylätyt, sekä parisuunnistukseen osallistuneet suunnistaneet saavat yhden pisteen. Oravacupin kokonaiskilpailuun huomioidaan kullekin viisi parasta suoritusta. Lisätietoja ja kisakalenteri Satakunnan Suunnistuksen sivuilta

Muita kilpailuja on IRMA-järjestelmän kisakalenteri täynnä. Näihin kilpailuihin ilmoittautumiseen vaaditaan lisenssi, jonka lunastaminen tapahtuu Suomisport-sivuston kautta. Lisäksi ko. sivustolta saatu ID-numero on siirrettävä IRMA-palveluun. Ohje lisenssin lunastamiseen

 

Muuta

Karttamerkit on suunnistuksen aakkosia. Niitä kannattaa opetella ns. kotiläksynä.

Karttamerkkejä valokuvien kera: