Hippo-suunnistuskoulu 2019

Ilmoittautumiskaavake sivun alaosassa!

Kesän 2019 ensimmäinen treeni ti 23.4.

Vuoden 2019 Hippo-suunnistuskoulu

 

Yleistä

Suunnistuskoulun toiminta on suunnattu pääsääntöisesti 6-12-vuotiaille. Ohjattuja harjoituksia on vähintään kerran viikossa. Pääsääntöisesti kokoonnutaan tiistaisin. On tärkeää ilmoittautua oman ryhmän vetäjälle harjoitukseen tultaessa ja varsinkin poislähdettäessä. Huoltajan mukanaolo maastossa on varsinkin aluksi erittäin toivottua.  

Keskiviikon harjoitukset ovat joko Länsi-Suomi -rastien tai alueen OravaCup -harjoituskisojen yhteydessä. Näissä tapahtumissa on paikalla vähintään yksi suunnistuskoulun päävetäjistä, mutta suunnistaja tekee harjoituksen omatoimisesti joko yksin tai huoltajan kanssa.

Kevätkausi alkaa huhtikuussa ja päättyy kesäkuussa. Heinäkuussa on kesäleiri, mutta muuten heinäkuussa ei harjoituksia ole.  Elokuun alussa alkaa syyskausi.

Tapahtumakalenteri näkyy Nimenhuudosta, johon jokainen saa profiilin ilmoittautuessaan (ellei jo omista tunnuksia). Harjoituksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta.

NuJu (Nuorten Jukola-team) kokoontuu pääosin eri päivinä kuin Suunnistuskoulu. Aloittavat 13 ja 14-vuotiaat käyttävät hyväkseen myös suunnistuskoulun treenejä.

 

Ryhmät ja yhteyshenkilöt kesällä 2020:

 

     Suunnistuskoulun päävetäjät:

                      Heli Valtonen puh. 040 5334412, helimv@gmail.com

          Maria Hyörtti puh.044 3333760, hyorttimaria@gmail.com

 

     Rastimenninkäiset (2013-2014 syntyneet)

                                  Aarne Hakanen                        040 5832466

                 

 

     Karttakarhut (2010-2012 syntyneet)

                                  Talvikki Välimaa                        044 3607051

 

      Kompassiketut (2008-2009 syntyneet)

                                  Ilona Lohtander                         044 2704045

                 

Maksu

  • Suunnistuskoulu maksaa 60 euroa/henkilö
  • perheen seuraavat lapset 45 euroa/henkilö

Ei sisällä

- Rasti-Lukon jäsenmaksua
- Kilpailulisenssiä suunnistukseen tai hiihtoon
- Vakuutusta. Jokainen hankkii tapaturmavakuutuksen tai vakuutuksellisen lisenssin.

 

Varusteet

Jokaiseen harjoitukseen mukaan säähän ja metsään soveltuvat vaatteet ja tukevat kengät! Sandaalit ja ballerinat voi jättää kotiin jopa kesähelteellä! Mukaan myös juomapullo ja karttamuovi, jonka saa suunnistuskoulusta viimeistään ensimmäisellä sadekerralla! Ensimmäisillä kerroilla jaetaan myös Rastipassi, johon kerätään osallistumismerkintöjä ja tehtävävihko, jossa on suunnistus aiheisia tehtäviä. Merkintöjä Rastipassiin saa suunnistuskoulusta, Länsi-Suomi -rasteilta, OravaCupeista ja kilpailuista. Ahkerasta osallistumisesta palkitaan kesän mittaan!

Kilpailut

OravaCup on Satakunnan alueen seurojen yhdessä järjestämä juniorien kesäkisasarja. OravaCup on helppo tapa tutustua kilpailutoimintaan. Osakilpailut ovat ympäri Satakuntaa. Vaikka oravacup on kilpailu, on se samalla myös harjoitus. Kilpasarjat ovat 8-16-vuotiaille.

H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, H/D11TR, H/D12, H/D13, H/D14 ja H/D16.

Kilpasarjojen lisäksi tarjolla on parisuunnistus-sarjat. Radalle on siksi mahdollista lähteä myös vanhemman /ohjaajan kanssa yhdessä. Lapsi voi iästä riippumatta lähteä mille radalle tahansa parisuunnistukseen. Parisuunnistussarjat ovat  RR1, RR2, TR, R1, R2 ja R3. Vähintään 5 osakilpailuun osallistuneet palkitaan kauden lopussa osallistumismitallilla. Kilpasarjoissa osakilpailun voittaja saa 16 pistettä, seuraavat 14, 12, 11, 10 jne. pistettä. Sarjassa sijalle 14 ja sitä heikommin sijoittuneet, samoin kuin keskeyttäneet ja hylätyt, sekä parisuunnistukseen osallistuneet suunnistaneet saavat yhden pisteen. Oravacupin kokonaiskilpailuun huomioidaan kullekin viisi parasta suoritusta. Lisätietoja ja kisakalenteri Satakunnan Suunnistuksen sivuilta

Muita kilpailuja on IRMA-järjestelmän kisakalenteri täynnä. Näihin kilpailuihin ilmoittautumiseen vaaditaan lisenssi, jonka lunastaminen tapahtuu Suomisport-sivuston kautta. Lisäksi ko. sivustolta saatu ID-numero on siirrettävä IRMA-palveluun. Ohje lisenssin lunastamiseen

 

Muuta

Karttamerkit on suunnistuksen aakkosia. Niitä kannattaa opetella ns. kotiläksynä.

Karttamerkkejä valokuvien kera:

 

Ilmoittautumiskaavake

*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.