Hippo-suunnistuskoulu 2021

Kesän 2021 suunnituskoulu alkaa 01.06.2021.

Ilmoittautumiskaavake sivun alaosassa!

Alustavasti kesän 2021 ensimmäinen treeni on  1.6.2021 Unajan koululla klo18.00-19.15. (Uusille suunnistuskoululaisille ja heidän huoltajilleen on infotilaisuus klo 17.30.)

Kesän 2021 uutuutena n. 13-15-vuotiaiden ryhmä, joka toimii suunnistuskoulun yhteydessä pääosin samaan aikaan. Lisätietoa ja ilmoittautumisen löydät täältä.

Vuoden 2021 Hippo-suunnistuskoulu

 

Yleistä

Suunnistuskoulun toiminta on suunnattu pääsääntöisesti 6-12-vuotiaille. Ohjattuja harjoituksia on vähintään kerran viikossa. Pääsääntöisesti kokoonnutaan tiistaisin. On tärkeää ilmoittautua oman ryhmän vetäjälle harjoitukseen tultaessa ja varsinkin poislähdettäessä. Huoltajan läsnäolohajoituksissa tärkeää, jos lapsi ei uskalla mennä metsään yksin.

Keskiviikon harjoitukset ovat joko Länsi-Suomi -rastien tai alueen OravaCup -harjoituskisojen yhteydessä. Näissä tapahtumissa on paikalla vähintään yksi suunnistuskoulun päävetäjistä, mutta suunnistaja tekee harjoituksen omatoimisesti joko yksin tai huoltajan kanssa.

Suunnistuskoulu alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuuhun. Heinäkuussa pidetään kesätauko.

Tapahtumakalenteri näkyy Nimenhuudosta, johon jokainen saa profiilin ilmoittautuessaan (ellei jo omista tunnuksia). Harjoituksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta.

 

Erityistoimet koronan leviämisen estämiseksi:

 

- Paikalla ryhmät jaetaan eri paikkoihin niin, että ryhmät eivät ole kontaktissa toistensa kanssa.

- Harjoitukset ja muut tapahtumat pidetään aina ulkona.

- Harjoituksissa pidetään turvavälejä.

- Rastilippuun tai siimariin ei saa koskea.

- Älä jää turhaan oleilemaan tapahtumapaikalle harjoituksen jälkeen.

- Tule suunnistamaan vain terveenä!

- Oma käsidesi on suositeltavaa olla mukana.

 

Ryhmät ja yhteyshenkilöt kesällä 2021:

 

     Suunnistuskoulun päävetäjät:

                      Iida Kauppi puh. 045 77319572, iida.kauppi@gmail.com

          Maria Hyörtti puh. 044 3333760, hyorttimaria@gmail.com

                     

 

     Siniset (2014-2015 syntyneet)

                                  Aarne Hakanen                        040 5832466

                 

     Punaiset (2012-2013 syntyneet) 

                                  Sini Hyörtti                               044 3080305 

 

      Keltaiset (2009-2011 syntyneet) 

                                 Talvikki Välimaa                        044 3607051

                 

Maksu

  • Suunnistuskoulu maksaa 60 euroa/henkilö
  • perheen seuraavat lapset 45 euroa/henkilö

Ei sisällä

- Rasti-Lukon jäsenmaksua
- Kilpailulisenssiä suunnistukseen tai hiihtoon
- Vakuutusta. Jokainen hankkii tapaturmavakuutuksen tai vakuutuksellisen lisenssin.

 

Varusteet

Jokaiseen harjoitukseen mukaan säähän ja metsään soveltuvat vaatteet ja tukevat kengät! Sandaalit ja ballerinat voi jättää kotiin jopa kesähelteellä! Mukaan myös juomapullo ja karttamuovi, jonka saa suunnistuskoulusta viimeistään ensimmäisellä sadekerralla! Ensimmäisillä kerroilla jaetaan myös Rastipassi, johon kerätään osallistumismerkintöjä ja tehtävävihko, jossa on suunnistus aiheisia tehtäviä. Merkintöjä Rastipassiin saa suunnistuskoulusta, Länsi-Suomi -rasteilta, OravaCupeista ja kilpailuista. Ahkerasta osallistumisesta palkitaan kesän mittaan!

Kilpailut

OravaCup on Satakunnan alueen seurojen yhdessä järjestämä juniorien kesäkisasarja. OravaCup on helppo tapa tutustua kilpailutoimintaan. Osakilpailut ovat ympäri Satakuntaa. Vaikka oravacup on kilpailu, on se samalla myös harjoitus. Kilpasarjat ovat 8-16-vuotiaille.

H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, H/D11TR, H/D12, H/D13, H/D14 ja H/D16.

Kilpasarjojen lisäksi tarjolla on parisuunnistus-sarjat. Radalle on siksi mahdollista lähteä myös vanhemman /ohjaajan kanssa yhdessä. Lapsi voi iästä riippumatta lähteä mille radalle tahansa parisuunnistukseen. Parisuunnistussarjat ovat  RR1, RR2, TR, R1, R2 ja R3. Vähintään 5 osakilpailuun osallistuneet palkitaan kauden lopussa osallistumismitallilla. Kilpasarjoissa osakilpailun voittaja saa 16 pistettä, seuraavat 14, 12, 11, 10 jne. pistettä. Sarjassa sijalle 14 ja sitä heikommin sijoittuneet, samoin kuin keskeyttäneet ja hylätyt, sekä parisuunnistukseen osallistuneet suunnistaneet saavat yhden pisteen. Oravacupin kokonaiskilpailuun huomioidaan kullekin viisi parasta suoritusta. Lisätietoja ja kisakalenteri Satakunnan Suunnistuksen sivuilta

Muita kilpailuja on IRMA-järjestelmän kisakalenteri täynnä. Näihin kilpailuihin ilmoittautumiseen vaaditaan lisenssi, jonka lunastaminen tapahtuu Suomisport-sivuston kautta. Lisäksi ko. sivustolta saatu ID-numero on siirrettävä IRMA-palveluun. Ohje lisenssin lunastamiseen

 

Muuta

Karttamerkit on suunnistuksen aakkosia. Niitä kannattaa opetella ns. kotiläksynä.

Karttamerkkejä valokuvien kera:

 

Ilmoittautumiskaavake

*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.