Hippo-suunnistuskoulu 2022

Kesän 2022 suunnituskoulu alkaa 19.04.2022.

Ilmoittautumiskaavake sivun alaosassa!

Kesän 2022 ensimmäinen treeni on 19.4.2022 Lähdepellolla klo 18.15-19.30. (Uusille suunnistuskoululaisille ja heidän huoltajilleen on lyhyt infotilaisuus tapahtuman alussa)

 

Yleistä

Suunnistuskoulun toiminta on suunnattu pääsääntöisesti 6-12-vuotiaille. Ohjattuja harjoituksia on vähintään kerran viikossa. Pääsääntöisesti kokoonnutaan tiistaisin. On tärkeää ilmoittautua oman ryhmän vetäjälle harjoitukseen tultaessa ja varsinkin poislähdettäessä. Suunnistus on mukava koko perheen harrastus, joten myös vanhemmat ovat tervetulleita suunnistamaan lapsen mukana. Erityisesti pienemmät lapset tarvitsevat vielä aikuista mukaan metsään.

Keskiviikkoisin on "kilpailupäivä". Junioreille järjestetään Satakunnassa oma kesäkisasarja OravaCup. Kesän aikana on seitsemän osakilpailua eripuolilla Satakuntaa. OravaCup on tarkoitettu kaikille junioreille! Nuorimmat suunnistajat kiertävät kilpailuissa rastireitin, missä kaikki rastit löytää vaikka seuraamalla valkoista rastien välillä kulkevaa narua eli siimaria, mutta todellista suunnistamisen riemua voi kokea löytämällä siimaria nopeamman reitin rastien väliltä! Kisassa on sarja myös aikuisen kanssa suunnistaville lapsille. 

OravaCupin lisäksi suunnistuskoululaisilla on keskiviikkoisin mahdollisuus osallistua Rasti-Lukon järjestämille yleisille Länsi-Suomi-rasteille, missä toisinaan on paikalla myös suunnistuskoulun ohjaajia, mutta pääsääntöisesti suunnistaja tekee harjoituksen omatoimisesti yksin tai huoltajan kanssa.

Suunnistuskoulu alkaa huhtikuun lopulla ja jatkuu syyskuuhun. Heinäkuussa pidetään kesätauko. 

Tapahtumakalenteri näkyy Nimenhuudosta, johon jokainen saa profiilin ilmoittautuessaan (ellei jo omista tunnuksia). Harjoituksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta.

 

Erityistoimet koronan leviämisen estämiseksi:

 

- Harjoitukset ja muut tapahtumat pidetään aina ulkona

- Rastilippuun tai siimariin ei saa koskea

- Tule suunnistamaan vain terveenä!

- Harjoituksissa pyritään huomioimaan voimassa olevat koronaohjeistukset

 

Ryhmät ja yhteyshenkilöt kesällä 2022:

 

     Suunnistuskoulun päävetäjät:

                      Iida Kauppi puh. 045 7731 9572, iida.kauppi@gmail.com

          Mika Jäpölä puh. 040 733 2097, mika.japola@gmail.com

                     

     Siniset (2015-2016 syntyneet)

                                  Aarne Hakanen                        040 583 2466

                 

     Punaiset (2013-2014 syntyneet) 

                                  Iida Kauppi                              045 7731 9572

 

      Keltaiset (2010-2012 syntyneet) 

                                 Talvikki Välimaa                        044 360 7051

                 

Maksu

  • Suunnistuskoulu maksaa perheen ensimmäiseltä lapselta 60 euroa.
  • Perheen seuraavat lapset 45 euroa/lapsi

Ei sisällä

- Rasti-Lukon jäsenmaksua
- Kilpailulisenssiä suunnistukseen tai hiihtoon (OravaCup ei vaadi kilpailulisenssiä)
- Vakuutusta. Jokainen hankkii tapaturmavakuutuksen tai vakuutuksellisen lisenssin.

 

Varusteet

Jokaiseen harjoitukseen mukaan säähän ja metsään soveltuvat vaatteet ja tukevat kengät. Mukaan myös juomapullo ja karttamuovi, jonka saa suunnistuskoulusta viimeistään ensimmäisellä sadekerralla. Ensimmäisillä kerroilla jaetaan myös Rastipassi, johon kerätään osallistumismerkintöjä ja tehtävävihko, jossa on suunnistusaiheisia tehtäviä. Merkintöjä Rastipassiin saa suunnistuskoulusta, Länsi-Suomi -rasteilta, OravaCupeista ja muista kilpailuista. Ahkerasta osallistumisesta palkitaan kesän mittaan!

Kilpailut

OravaCup on Satakunnan alueen seurojen yhdessä järjestämä juniorien kesäkisasarja. OravaCup on helppo tapa tutustua kilpailutoimintaan. Osakilpailut ovat ympäri Satakuntaa. Vaikka OravaCup on kilpailu, on se samalla myös tasokas harjoitus. Kilpasarjat ovat 8-16-vuotiaille. OravaCup ei vaadi kilpailulisenssiä.

H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, H/D11TR, H/D12, H/D13, H/D14 ja H/D16.

Kilpasarjojen lisäksi tarjolla on parisuunnistus-sarjat. Radalle on siksi mahdollista lähteä myös vanhemman /ohjaajan kanssa yhdessä. Lapsi voi iästä riippumatta lähteä mille radalle tahansa parisuunnistukseen. Parisuunnistussarjat ovat  RR1, RR2, TR, R1, R2 ja R3. Vähintään 5 osakilpailuun osallistuneet palkitaan kauden lopussa osallistumismitallilla. Kilpasarjoissa osakilpailun voittaja saa 16 pistettä, seuraavat 14, 12, 11, 10 jne. pistettä. Sarjassa sijalle 14 ja sitä heikommin sijoittuneet, samoin kuin keskeyttäneet ja hylätyt, sekä parisuunnistukseen osallistuneet suunnistaneet saavat yhden pisteen. Oravacupin kokonaiskilpailuun huomioidaan kullekin viisi parasta suoritusta. Lisätietoja ja kisakalenteri Satakunnan Suunnistuksen sivuilta

Muita kilpailuja on IRMA-järjestelmän kisakalenteri täynnä. Näihin kilpailuihin ilmoittautumiseen vaaditaan lisenssi, jonka lunastaminen tapahtuu Suomisport-sivuston kautta. Lisäksi ko. sivustolta saatu ID-numero on siirrettävä IRMA-palveluun. Ohje lisenssin lunastamiseen

 

Muuta

Karttamerkit on suunnistuksen aakkosia. Niitä kannattaa opetella ns. kotiläksynä.

Karttamerkkejä valokuvien kera:

 

Ilmoittautumiskaavake

*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.