Osallistuminen kilpailuihin 2024

Suunnistuksen kilpailukäytännöt 2024

 

HUOM! Lisenssi ja vakuutus lunastetaan myös tänä vuonna Suomisportissa. Mikäli olet lunastanut lisenssin vuonna 2023 Suomisportin kautta ja sinulla on sportti-id -numero siirretty tuolloin IRMAan, kirjautuu vuoden 2024 lisenssimaksu automaattisesti maksun jälkeen IRMAan.

Rasti-Lukko maksaa kilpailutoimintamaksun tai Hippokoulumaksun maksaneiden jäsentensä suunnistuskilpailujen osallistumismaksut tietyin hyväksymisrajoituksin. Varsinaisia ilmoittautumisia tai kilpailumääriä ei rajoiteta mitenkään.

 

Suunnistusjaoston kilpailutoimintamaksu

 • maksu on tarkoitettu kaikille 14-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnistajille, jotka kilpailevat Rasti-Lukon väreissä suunnistuskilpailuissa

 •  6-13-vuotiaille tarkoitettu Hippokoulumaksu sisältää kilpailutoimintamaksun ja tuo vastaavat edut käyttöön.

 • maksut eivät sisällä Rasti-Lukko ry:n jäsenmaksua, joten tämä tulee kaikkien maksaa erikseen. Seuran jäsenyys oikeuttaa ostamaan Suunnistusliiton kilpailulisenssin.

 • osallistuakseen kilpailuihin kilpailijan on lajisääntöjen mukaan lunastettava kilpailulisenssi (pois lukien Jukola ja ne kilpailut, joihin voi osallistua ilman lisenssiä, esimerkiksi alueen AM-kilpailut)

 • kilpailutoimintamaksu oikeuttaa osallistumaan seuran maksamana kilpailuihin (tarkemmin alla)

 • Maksun suuruus on 30€ ja se tulee suorittaa omaehtoisesti seuran tilille viimeistään viikkoa ennen ensimmäiseen seuran maksamaan kilpailuun ilmoittautumista.

 • Maksaessasi maksun, tulee maksun suorittamisesta lähettää ilmoitus Timo Nurmelle (timppanu@gmail.com), joka sen jälkeen myöntää Irmassa oikeuden siirtää osanottomaksujen maksamiset seuralle. Jos maksua ei ole maksanut, kilpailuihin ilmoittautuessa kilpailumaksu on maksettava itse, eikä sitä voi seuralta periä, vaikka kilpailutoimintamaksun myöhemmin maksaisikin.

Ohje kilpailutoimintamaksun maksamiseen

Saaja: Rasti-Lukko ry

Tilinumero: FI82 5630 0020 0559 99

Viesti: Kilpailutoimintamaksu + sen henkilön nimi kenen maksun maksat

Summa: 30€

 

IRMA-tietojärjestelmän lyhyt oppimäärä

1. Henkilötietojen päivittäminen ja lisenssin lunastaminen

SSL:n sivuilla ovat IRMA-ohjeet, sen alla on IRMA:n aloitusohjeita. Kirjaudu sisään suunnistajana ohjeen mukaisesti, käyttäjätunnuksena on lisenssinumero, salasanana henkilötunnuksen loppuosa. Salasanan voit muuttaa halutessasi.

Tarkista ja täydennä ainakin alla olevat asiat henkilötietoihisi:

 • SSL:n lisenssivakuutusyhtiö tarvitsee myös henkilötunnuksen loppuosan ja osoitetiedot

 • sähköpostiosoite ja puhelinnumero

 • tarkista emit-numerosi

 • laita tietoihin oikeat edustusseuratiedot

SSL:n lisenssien lunastaminen tapahtuu jatkossa vain Suomisport-palvelussa (www.suomisport.fi) Tarkemmat ohjeet löytyvät SSL:n sivulta Lisenssi.

Jos et ole lunastanut lisenssiä viime vuonna, muista tallentaa Sportti-ID IRMAn omiin tietoihisi, muuten tieto lisenssin lunastamisesta ei siirry IRMAan!

Seuran IRMA-yhteyshenkilö: Timo Nurmi (timppanu@gmail.com, 0442973944) Voit ottaa yhteyttä, jos on ongelmia kilpailuihin ilmoittautumisessa. Esimerkiksi osanottomaksun siirtoa seuralle ei ole aktivoitu kilpailuun, johon haluaisit osallistua.

2. Kilpailuihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset hoidetaan IRMA-järjestelmän kautta.

 • Ilmoittautumisessa kirjaudu sisään järjestelmään suunnistajana

 • Valitse kilpailukalenterista haluamasi kilpailu

 • Paina Ilmoittaudu-nappia ja valitse haluamasi sarja

 • Paina Jatka-nappia, jolloin avautuu osanottomaksuosa

 • Laita ruksi kohtaan Seura maksaa

 • Hyväksy ilmoittautuminen painamalla Hyväksy ilmoittautumiset

 • Vastaa seuraavaan kysymykseen Kyllä, jolloin ilmoittautuminen siirtyy seuran maksettavaksi.

 • Jos et ole maksanut kilpailutoimintamaksua tai osallistumiskiintiösi on täynnä, älä laita ruksia kohtaan Seura maksaa, jolloin avautuu näyttö Siirry verkkomaksamiseen, jonka kautta voit pankkitunnuksilla maksaa maksut.

 • Jatkossa Irman kautta ilmoittautuessa voi siirtää kilpailumaksun seuralle vasta kun RaLun kilpailutoimintamaksu ja jäsenmaksu on maksettu ja ne ovat seuran pankkitilille kirjautuneet. Tästä syystä kilpailutoimintamaksu tulee maksaa ajoissa, jotta myös Irmaan asti tieto maksun suorituksesta ehtii ennen ensimmäiseen kilpailuun ilmoittautumista. Muussa tapauksessa kilpailun osanottomaksu tulee suorittaa itse, eikä sitä voi seuralta jälkikäteen periä.

Osallistuminen viestikilpailuihin 2024

Rasti-Lukko maksaa osallistumismaksut joukkueilta, jotka osallistuvat viestiin Rasti-Lukko-nimellä ja joihin ilmoittautuminen (halukkuus) tapahtuu ennakkoon sovitulla tavalla (viestikohtainen). Rasti-Lukko ei korvaa osallistumismaksuja joukkueilta, jotka osallistuvat viestiin jollain muulla nimellä, vaikka joukkue koostuisi seuran jäsenistä. 

Viestiin halukkaaksi ilmoittautuvat voivat kertoa toiveitaan osuuksista ja joukkueiden kokoonpanosta. Joukkueiden valitsijat voivat toteuttaa toiveita mahdollisuuksien mukaan, mutta mitään velvollisuutta heillä ei siihen ole. Ensisijaisesti joukkueiden kokoonpanoon ja osuusvalintoihin vaikuttavat joukkueiden ja seuran etu. Joukkueita pyritään saamaan mahdollisimman monta.

Osallistuminen henkilökohtaisiin kilpailuihin 2024

Osanottomaksut 

Rasti-Lukko maksaa kilpailutoimintamaksun tai Hippokoulumaksun maksaneiden jäsentensä osanottomaksuja liiton ja alueen virallisiin kilpailuihin seuraavasti:

Sarjat H/D20 ja nuoremmat, sekä kaikki valmennustuettaviin valitut, osallistumismaksuista korvataan:

 • Kaikki kotimaan kilpailut, lukuunottamatta rastiviikkoja

Sarjat H/D21 ja vanhemmat, osallistumismaksuista korvataan:

 • Kuusi ensimmäistä kansallista kilpailua (lähikilpailut lasketaan kansallisiksi)

 • Am-kilpailut (poislukien Jämi suunnistusmaraton)

 • SM-kilpailut I-luokan suunnistajille; luokka määritetään loppurankin mukaan

 • Viestit (kts. tarkemmin kohta osallistuminen viestikilpailuihin 2024)

Lisäksi huomioitavaa:

 • Rastiviikkojen osallistumismaksuja ei korvata

 • Ulkomaisia kilpailuja ei lähtökohtaisesti korvata

 • Suunnistusjaosto voi hyväksyä perustellusta syystä ylimääräisiä kilpailuja (esimerkiksi kansainväliset arvokilpailut)

 • Jälki-ilmoittautumisia ei korvata (jälki-ilmoittautuminen tulee hoitaa ja maksaa itse)

 • Kilpailija maksaa osallistumismaksun, mikäli jättää osallistumatta kilpailuun

Hiihto-, pyörä- ja tarkkuussuunnistuskilpailut

Seura ei maksa hiihto-, pyörä- ja tarkkuussuunnistuskilpailujen osanottomaksuja

Lisenssit

Lisenssittömiä suunnistajia ei ilmoiteta liiton eikä alueen kilpailuihin. Lisenssi tulee olla maksettu vuodelle 2024 ennen kilpailuihin ilmoittautumista.

Muut suunnistuskilpailut

Rasti-Lukko ei maksa muiden kuin SSL:n alaisten suunnistuskilpailujen osallistumismaksuja. Tämä koskee myös viestikilpailuja.

Omavastuuosuuksien maksaminen

 • SM-kilpailut ei I-luokan suunnistajilta viikon kuluessa loppurankin valmistumisesta

 • kilpailuista poisjäännit viikon kuluessa kilpailusta

 • ulkomaan kisojen matkojen osalta toimintatapa ilmoitetaan tapauskohtaisesti

Osanottomaksujen omavastuuosuudet maksetaan oma-aloitteisesti seuraavasti:

Omavastuuosuudet maksetaan Rasti-Lukon tilille:

IBAN: FI82 5630 0020 0559 99
SWIFT/BIC: OKOYFIHH

Maksutiedoissa on ehdottomasti mainittava kilpailijan/kilpailijoiden nimi/nimet, kilpailu ja sen ajankohta.

Maksumuistutuksista peritään 10 euron käsittelymaksu.

Huom!

Irma-järjestelmän kautta ilmoittautuessa ilmoittautuja on aina itse loppukädessä vastuussa maksunsuorittajan valinnasta. Jos järjestelmä tarjoaa mahdollisuutta seuran maksamaan osallistumiseen, se ei ole automaattisesti merkki siitä, että seura osallistumisen maksaa. (Koskee lähinnä viesti- ja parikilpailuja, mutta myös huomoitava, että jokainen on itse vastuussa siitä, että ei maksata seuralla kansallisia kilpailuja enempää kun on sallittu). Epäselvissä tapauksissa tulee ensisijaisesti varmistaa asia ennen kuin valitsee seuran maksajaksi. 

Seuralla on oikeus periä takaisin seuralla maksatettuja osallistumisia, jos ne eivät ole kuuluneet seuran maksujen piiriin. Jos seura perii maksun osallistujalta maksumuistuksesta peritään 10€ käsittelymaksu. Jos huomaa virheellisesti valikoineensa seuran maksajaksi, voi suorituksen maksaa viikon kuluessa omatoimisesti seuran tilille, jolloin välttyy maksumuistutukselta.

 

Majoitus- ja matkakorvaukset

Arvokilpailuiden (esim. SM- ja katsastuskilpailut) kohtuulliset majoituskulut (max 60€/hlö/vrk) korvataan kuitteja vastaan.

 • SM- ja katsastuskilpailut

 • Kokous- ja kurssimatkat

 • Nuorten Jukola

Seura ei lähtökohtaisesti maksa matkakorvauksia kilpailuihin liittyvistä matkakuluista. Suunnistusjaostolta voi perusteluin anoa poikkeavaa ratkaisua ennen ko. kulun muodostumista. Jaostolla on oikeus tehdä päätös tilannekohtaisesti ja määritellä korvausmäärä talousarvion sallimissa rajoissa.

Kokous- ja kurssimatkojen osalta ennen ko. tapahtumaan osallistumista voi matkakorvausmahdollisuutta tiedustella jaoston puheenjohtajalta. 

 

Lataa kulukorvauslomake Lomakkeet, täytä se ja lähetä osoitteeseen suunnistus@rastilukko.fi.

Lisätietoja tarvittaessa Liisi Hentoselta suunnistus@rastilukko.fi tai puh. 050-5475485 (arkisin vain klo 16 jälkeen)