Pelisäännöt

Rasti-Lukko ry

Maastohiihdon pelisäännöt


Jotta harrastaminen ja yhdessä oleminen olisi kaikille mukavaa niin kaikki
noudattavat yhteisiä pelisääntöjä. Näihin pelisääntöihin sitoutuvat myös kaikki
valmentajat ja ohjaajat!


Pelisäännöt junioreille:


– Saavun harjoituksiin ja kilpailuihin ajoissa/sovittuna aikana. Muistutan siitä myös vanhempiani.
– Opettelen itse huolehtimaan varusteistani.
– Noudatan annettuja ohjeita. Kuuntelen valmentajalta annettuja neuvoja ja ohjeita tarkkaavaisesti. Kysyn itse valmentajalta neuvoja, jos en ole niitä häneltä saanut.
– Pyrin olemaan kaikkien kaveri enkä kiusaa enkä moiti ketään, vaan kannustan ja autan kavereitani.
– Käyttäydyn asiallisesti eri tilanteissa. Olen reilu ja rehti muita ihmisiä kohtaan.
– En kiroile enkä puhu rumia.
– Teen parhaani niin harjoituksissa kuin kilpailuissakin.
– Kulkiessani vapaa-ajalla seuran edustusasu päällä, käyttäydyn asiallisesti.
– Ilmoitan hyvissä ajoin seuran valmentajalle, jos en pääse osallistumaan esim. kilpailuihin. Kilpailuista, joihin on ilmoittautunut tai ilmoitettu voi jäädä pois vain hyvästä syystä esim. sairaus.
– Nautin hiihdosta ja pidän hauskaa harjoituksissa sekä kilpailuissa. Hauskan pitäminen tarkoittaa iloista ja reipasta käyttäytymistä, mutta ei pelleilemistä.
– En syö harjoitusten aikana purkkaa enkä karkkia.


Pelisäännöt vanhemmille:


– Ilmoitan lapseni harjoitukseen mahdollisimman ajoissa. Myöhästymisistä yms. asioista mielellään viestiä ennakkoon. (Nimenhuuto)
– Pyrin tuomaan lapseni ajoissa/sovittuna aikana harjoituksiin ja kilpailuihin. Lapsi tuodaan ja noudetaan AINA huoltajan toimesta, niin että hiihtokoulun valmentajat ovat tietoisia asiasta!
– Tarkistan, että lapsellani on asianmukaiset harjoitus‐ ja /tai kilpailuvarusteet mukana. Jos olet epävarma varusteiden soveltuvuudesta, pyydä valmentajaa tarkistamaan varusteet.
– Seuraan lapseni harjoituksia ainakin siihen asti, kun seuran valmentajat ovat saaneet tiedotettua asioista.
– Annan valmentajille työrauhan, mutta tarvittaessa olen valmis auttamaan heitä. Nuorimmat tarvitsevat alkuun apua, mutta opetetaan lapset aikaisessa vaiheessa itsenäiseksi huolehtimaan varusteiden kunnosta, kannosta ja sauvojen laitosta sekä siteiden kiinnittämisestä.
– Olen aidosti kiinnostunut lapseni harrastuksesta ja muistan ylläpitää kannustavaa ja positiivista asennetta sekä harjoituksissa että kilpailuissa. En harrasta negatiivista kommentointia enkä jälkipuintia. Palautetta toiminnasta saa ja tulee antaa!
– Sitoudun osallistumaan mahdollisuuksien mukaan seuramme talkoisiin.
– Yhdessä muiden aikuisten kanssa autan tarvittaessa huolehtimaan junioreiden hyvinvoinnista niin harjoituksissa kuin kilpailumatkoilla.