Hippo-suunnistuskoulu 2024

Yleistä

Suunnistuskoulun toiminta on suunnattu pääsääntöisesti 6-13-vuotiaille. Ohjattuja harjoituksia on tavallisesti kerran viikossa. Kokoontumiset ovat vaihtelevasti tiistaina tai keskiviikkona. Myös harjoituspaikat vaihtuvat viikoittain, erikoistapahtumia lukuunottamatta harjoitukset alkavat klo 18.15, kesto on noin puolitoista tuntia.

Suunnistuskoulun ilmoittautuminen avataan näillä sivuilla lähipäivinä!

 

On tärkeää ilmoittautua oman ryhmän vetäjälle harjoitukseen tultaessa ja varsinkin poislähdettäessä. Suunnistus on mukava koko perheen harrastus, joten myös vanhemmat ovat tervetulleita suunnistamaan lapsen mukana. Erityisesti pienemmät lapset tarvitsevat vielä aikuista mukaan metsään.

Kauden uutuutena järjestämme suunnistuskoulun aloitustapahtumassa kaikille halukkaille vanhemmille lyhyen suunnistuksen alkeisteoriatuokion sisätiloissa. Tämä sisältyy suunnistuskoulun hintaan. Tavoitteena, että aikuisen on näin helpompi lapsen mukana harjoituksissa kulkea, vaikka suunnistus olisi vieras laji vanhemmallekin.

Kesän aikana junioreille järjestetään Satakunnassa oma kesäkisasarja OravaCup. Kilpailupäivä on keskiviikko, kesän aikana on seitsemän osakilpailua eripuolilla Satakuntaa. Suunnistuskoulun harjoitukset on järjestetty niin, että lähes kaikkiin OravaCupin osakilpailuihin osallistuminen onnistuu. OravaCup on tarkoitettu kaikille junioreille! Nuorimmat suunnistajat kiertävät kilpailuissa rastireitin, missä kaikki rastit löytää vaikka seuraamalla valkoista rastien välillä kulkevaa narua eli siimaria, mutta todellista suunnistamisen riemua voi kokea löytämällä siimaria nopeamman reitin rastien väliltä! Kisassa on oma sarja myös aikuisen kanssa suunnistaville lapsille. 

Suunnistuskoulu alkaa 17.4.2024 Vasaraisten koululla ja jatkuu elokuun loppuun. Heinäkuussa pidetään kesätaukoa viikottaisista tapahtumista, mutta sen sijaan heinäkuussa on perinteikäs Hippokoulun kesäleiri!

Tapahtumakalenteri näkyy Nimenhuudosta, johon jokainen saa profiilin ilmoittautuessaan (ellei jo omista tunnuksia). Harjoituksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta.

 

Hippo-suunnistuskoulun vastuuvetäjä Aarne Hakanen 040-583 2466 aarnehakanen(a)gmail.com

 

Maksu

  • Suunnistuskoulu maksaa perheen ensimmäiseltä lapselta 65 euroa.
  • Perheen seuraavat lapset 45 euroa/lapsi

Ei sisällä

- Rasti-Lukon jäsenmaksua (jäsenmaksu suunnistuskouluikäisiltä 10€)
- Kilpailulisenssiä suunnistukseen tai hiihtoon (OravaCup ei vaadi kilpailulisenssiä)
- Vakuutusta. Jokainen hankkii tapaturmavakuutuksen tai vakuutuksellisen lisenssin.

 

Varusteet

Jokaiseen harjoitukseen mukaan säähän ja metsään soveltuvat vaatteet ja tukevat kengät. Mukaan myös juomapullo ja karttamuovi, jonka saa suunnistuskoulusta viimeistään ensimmäisellä sadekerralla. Ensimmäisillä kerroilla jaetaan myös Rastipassi, johon kerätään osallistumismerkintöjä ja tehtävävihko, jossa on suunnistusaiheisia tehtäviä. Merkintöjä Rastipassiin saa suunnistuskoulusta, Länsi-Suomi -rasteilta, OravaCupeista ja muista kilpailuista. Ahkerasta osallistumisesta palkitaan kesän mittaan!

 

Kilpailut

OravaCup on Satakunnan alueen seurojen yhdessä järjestämä juniorien kesäkisasarja. OravaCup on helppo tapa tutustua kilpailutoimintaan. Osakilpailut ovat ympäri Satakuntaa. Vaikka OravaCup on kilpailu, on se samalla myös tasokas harjoitus. Kilpasarjat ovat 8-16-vuotiaille. OravaCup ei vaadi kilpailulisenssiä.

H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, H/D11TR, H/D12, H/D13, H/D14 ja H/D16.

Kilpasarjojen lisäksi tarjolla on parisuunnistus-sarjat. Radalle on siksi mahdollista lähteä myös vanhemman /ohjaajan kanssa yhdessä. Lapsi voi iästä riippumatta lähteä mille radalle tahansa parisuunnistukseen. Parisuunnistussarjat ovat  RR1, RR2, TR, R1, R2 ja R3. Vähintään 5 osakilpailuun osallistuneet palkitaan kauden lopussa osallistumismitallilla. Kilpasarjoissa osakilpailun voittaja saa 16 pistettä, seuraavat 14, 12, 11, 10 jne. pistettä. Sarjassa sijalle 14 ja sitä heikommin sijoittuneet, samoin kuin keskeyttäneet ja hylätyt, sekä parisuunnistukseen osallistuneet suunnistaneet saavat yhden pisteen. Oravacupin kokonaiskilpailuun huomioidaan kullekin viisi parasta suoritusta. Lisätietoja ja kisakalenteri Satakunnan Suunnistuksen sivuilta

Muita kilpailuja on IRMA-järjestelmän kisakalenteri täynnä. Näihin kilpailuihin ilmoittautumiseen vaaditaan kilpailulupa eli lisenssi. Suunnistuskouluikäisen suunnistuslisenssi maksaa 10€, jonka lunastaminen tapahtuu Suomisport-sivuston kautta. Lisenssin yhteydessä voi myös ostaa Sporttiturva-vakuutuksen. Lisenssin lunastaneet saavat ID-numeron, joka on siirrettävä IRMA-palveluun. Ohje lisenssin lunastamiseen

 

Muuta

Karttamerkit ovat suunnistuksen aakkosia. Niitä kannattaa opetella ns. kotiläksynä. 

Karttamerkkejä valokuvien kera

 

Ryhmät:

Siniset (2016-2018 syntyneet)

Keltaiset (2011-2015 syntyneet) 

 

Kalenteri

 

HUOM!

Suunnistuskoulusta ei lähetetä tänä vuonna erillistä laskua, vaan suunnistuskoulumaksu tulee maksaa oma-aloitteisesti seuran tilille (maksut 65€/lapsi, seuraavat sisarukset 45€/lapsi)

Tilinumero: FI FI82 5630 0020 0559 99

Viitteeksi: Suunnistuskoulu, lapsen/lapsien nimet

Suunnistuskoulumaksu tulee maksaa viimeistään 26.4.2024. 

Ilmoittautumiskaavake

*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.