Yleistietoa kilpailusta

Kilpailunjohtaja Tommi Nyman Vanhan Rauman maamerkin, Raatihuoneen edustalla.
Harjoituskieltoalueeseen kuuluu Vanhan Rauman lisäksi sen ympäröivää aluetta.

SM-sprinttiviesti 2019 Raumalla

Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma toimii upeana näyttämönä sprinttisuunnistajille.

Rasti-Lukko järjestää suunnistuksen SM-sprinttiviestin 19.5.2019 Vanhan Rauman maailmanperintökohteessa.

Epäsymmetristen katujen sekä vanhojen puutalojen ja niiden sisäpihojen ansiosta Vanha Rauma tarjoaa ainutlaatuiset puitteet sprinttisuunnistukselle.

Kilpailussa järjestetään yleinen sarja (H/D21), nuorten sarja (H/D18) ja kaksi ikäsuunnistajien sarjaa (H/D40 ja H/D55). Yleinen sarja ja nuorten sarja koostuvat nelihenkisistä joukkueista, joissa on kaksi naista ja kaksi miestä. Ikäsarjojen joukkueet ovat kolmihenkisiä, ja niissä suunnistaa yksi nainen ja kaksi miestä. Paikalle odotetaan reilua 500 urheilijaa.

Kisatapahtuman yhteydessä pääsevät myös lapset ja kuntoilijat kokemaan sprinttisuunnistusta Vanha Rauma Spintissä. Kaiken kaikkiaan tapahtuman osallistujamääräksi arvellaan nousevan noin 1000.

Sprinttiviesti on uusi matka suunnistuksessa. Se järjestettiin maailmanmestaruuskilpailuissa ensi kerran vuonna 2014. SM-kisaohjelmassa se on ensimmäistä kertaa 2018 Keravalla, joten Rasti-Lukko on SM-sprinttiviestin toinen järjestäjä.

SM-sprinttiviestin 2019 kilpailualue on julistettu harjoittelukieltoon. Harjoituskieltoalue on nähtävillä Suomen Suunnistusliiton karttarekisterissä sekä oheisessa kuvassa. Alueella kartan kanssa harjoitteleminen on kielletty.

SM-kisoista Rasti-Lukko on järjestänyt viimeksi vuonna 2001 SM-yön. Muita Rasti-Lukon isoja kisaurakoita ovat viime vuosina olleet FinnSpring-kevätkilpailu vuonna 2010 ja Nuorten Jukola vuonna 2005. Lisäksi seura järjestää vuosittain Kevätkansalliset.

Rauman seudulla suunnistuksen yleisten ja nuorten sarjojen SM-kisat on järjestetty viimeksi vuonna 2003, kun Hinnerjoen Yritys urakoi SM-yön Euran Hinnerjoella.